ΑΘΗΝΑ
20:55
|
19.04.2024
"Δεν εξυπηρετώ Εβραίους" είπε ο διανομέας στους ιδιοκτήτες των κοσέρ εστιατορίων ακυρώνοντας την παραγγελία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αλγερινός διανομέας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών από δικαστήριο του Στρασβούργου, επειδή αρνήθηκε να παραδώσει γεύματα που είχαν παραγγείλει πελάτες από δύο κοσέρ εστιατόρια.

“Στη Γαλλία απαγορεύονται δια νόμου οι διακρίσεις. Σε αυτήν τη χώρα οφείλουμε να σεβόμαστε τους πάντες”, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μπερτράν Γκοτιέ, ανακοινώνοντας την απόφασή του.

Ο 19χρονος διανομέας έφτασε στη Γαλλία με τουριστική βίζα πριν από έναν χρόνο, η οποία έχει πλέον λήξει και για αυτό θα πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα το γαλλικό έδαφος, βάσει εντολής της περιφέρειας του Στρασβούργου.

Ο διανομέας που εργαζόταν για την εταιρεία Deliveroo, ακύρωσε τις παραγγελίες δύο εστιατορίων αφότου ενημερώθηκε από τους ιδιοκτήτες τους ότι σερβίρουν εβραϊκή κουζίνα. Στο δικαστήριο, ο ένας εκ των ιδιοκτηρών του είπε ότι «δεν εξυπηρετεί Εβραίους» και ότι ακύρωσε αμέσως την παραγγελία.

Ο νεαρός διανομέας ενώ παραδέχτηκε ότι ακύρωσε τις παραγγελίες, αρνήθηκε ότι είπε την παραπάων φράση.

Ο δικηγόρος των δύο εστιατόρων, Ραφαέλ Νισάν, τόνισε ότι «η δικαιοσύνη μίλησε» αλλά εξέφρασε τη λύπη του γιατί οι αρχές δεν στράφηκαν και εναντίον και της εταιρείας Deliveroo.

Αν και η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι «λαμβάνει υπόψη της πολύ σοβαρά» αυτό το επεισόδιο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου την εξέθεσε αποκαλύπτοντας ότι το Deliveroo «δεν ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμο» με την αστυνομία ώστε να εντοπιστεί ο διανομέας.

Σημειώνεται ότι, ο 19χρονος χρησιμοποιούσε τον λογαριασμό ενός άλλου προσώπου για να μπαίνει στην πλατφόρμα και πληρωνόταν για τις υπηρεσίες του μέσω του λογαριασμού τρίτου προσώπου.

“Είμαστε ανακουφισμένοι με την ολοκλήρωση αυτής της έρευνας, που επέτρεψε να ταυτοποιηθεί ο δράστης αυτών των απεχθών πράξεων, χάρη στη στενή συνεργασία του Deliveroo με τις υπηρεσίες της αστυνομίας» ανέφερε από την πλευρά της η γενική διευθύντρια της εταιρείας, Μελβίνα Σαρφατί Ελ Γκραμπλί, σε γραπτό μήνυμά της προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η εταιρεία αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία της με τον κάτοχο του λογαριασμού, ο οποίος «τον δάνεισε παρανόμως» στον νεαρό Αλγερινό.

«Το χέρι των δικαστών δεν έτρεμε απέναντι στον αντισημιτισμό», υπογράμμισε σε ανάρτησή της στο Twitter η Ένωση κατά του Ρατσισμού και του Αντισημιτισμού (LICRA).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα