ΑΘΗΝΑ
05:35
|
27.04.2024
Η Παραγουάη καταχώρισε με τη διαδικασία έγκρισης έκτακτης ανάγκης το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Κίριλ Ντμιτρίεφ, ανακοίνωσε ότι η Παραγουάη καταχώρισε με τη διαδικασία έγκρισης έκτακτης ανάγκης το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V.

Η Παραγουάη γίνεται η όγδοη χώρα στον κόσμο που καταχωρεί το ρωσικό εμβόλιο μετά την Αργεντινή, τη Βολιβία, τη Βενεζουέλα, την Αλγερία, την Παλαιστίνη, την Σερβία και τη Λευκορωσία.

Οι προμήθειες του εμβολίου θα διευκολύνονται από τους διεθνείς εταίρους της RDIF στην Ινδία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα και άλλες χώρες.

Ο Κίριλ Ντμιτρίεφ ανακοίνωσε επίσης σήμερα Παρασκευή (15/1), ότι τον Φεβρουάριο θα κατεθεί το αίτημα έγκρισης του Sputnik V από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο Sputnik V έχει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών που το καθιστούν ένα από τα πιο ανταγωνιστικά εμβόλια στον κόσμο. Η αποτελεσματικότητα του Sputnik V αγγίζει το 91,4% σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης των κλινικών δοκιμών της Φάσης III. Το εμβόλιο έδειξε 100% αποτελεσματικότητα έναντι σοβαρών περιπτώσεων κορονοϊού.

Ταυτόχρονα, το κόστος μιας δόσης Sputnik V στις διεθνείς αγορές είναι κάτω από τα 10 $, ενώ η διαθεσιμότητα της ξηρής μορφής του εμβολίου διευκολύνει σημαντικά τον εφοδιασμό και τη διανομή του σε διεθνείς αγορές, χάρη στις φυσιολογικές θερμοκρασίας αποθήκευσης (+2 έως +8 βαθμοί Κελσίου).

Η θερμοκρασία αποθήκευσης του Sputnik V στους + 2 + 8 C σημαίνει ότι μπορεί να διατηρηθεί σε ένα συμβατικό ψυγείο χωρίς να χρειάζονται επενδύσεις σε επιπλέον υποδομές χαμηλής ψύξης,

Η ασφάλεια, η αποτελεσματικότητα και η έλλειψη αρνητικών μακροπρόθεσμων επιδράσεων των αδενοϊικών εμβολίων έχουν αποδειχθεί από περισσότερες από 250 κλινικές μελέτες εδώ και δύο δεκαετίες.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 1,5 εκατομμύρια άτομα έχουν ήδη εμβολιαστεί με το Sputnik V χωρίς να παρουσιάσουν οποιαδήποτε μορφής αλλεργική αντίδραση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα