ΑΘΗΝΑ
13:38
|
19.04.2024
Τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι ξεκίνησαν σήμερα με τα πόδια, σχηματίζοντας ένα μεγάλο καραβάνι, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να φτάσουν στις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι ξεκίνησαν σήμερα με τα πόδια, σχηματίζοντας ένα μεγάλο καραβάνι, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να φτάσουν στις ΗΠΑ, παρά τα μέτρα που έχουν λάβει η Γουατεμάλα και το Μεξικό για να ανακόψουν την πορεία τους.

Το ανθρώπινο καραβάνι ξεκίνησε λίγο μετά τις 4:00 το πρωί, τοπική ώρα, από το Σαν Πέδρο Σούλα, μια πόλη που απέχει 180 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας Τεγκουσιγκάπλα, με κατεύθυνση το Άγουα Καλιέντε, στα σύνορα με τη Γουατεμάλα. Οι δύο αυτές πόλεις απέχουν μεταξύ τους 260 χιλιόμετρα. Περίπου 300 άνθρωποι είχαν φύγει από χθες, Πέμπτη.

Πολλοί κάτοικοι της Κεντρικής Αμερικής, που ήδη υπέφεραν από τη βία των συμμοριών και των εμπόρων ναρκωτικών, βρίσκονται πλέον σε δεινή κατάσταση, μετά το πέρασμα δύο ισχυρών τυφώνων τον Νοέμβριο, αλλά και εξαιτίας της πανδημίας.

Οι περισσότεροι μετανάστες έχουν μόνο ένα σακίδιο μαζί τους και φορούν μάσκα, λόγω της πανδημίας.

Πολλοί μετανάστες θέλουν να πιστεύουν ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που θα ορκιστεί την επόμενη Τετάρτη, θα χαλαρώσει τη μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ, αν και οι αμερικανικές αρχές τους έχουν ήδη προειδοποιήσει. «Μην χάνετε τον χρόνο και τα χρήματά σας και μην διακινδυνεύετε την ασφάλεια και την υγεία σας», είπε χθες ο μεταβατικός επικεφαλής της υπηρεσίας τελωνείων και προστασίας των συνόρων των ΗΠΑ (CBP), Μαρκ Α. Μόργκαν.

Πάνω από δέκα καραβάνια μεταναστών έχουν φύγει από την Ονδούρα από τον Οκτώβριο του 2018 όμως όλα διαλύθηκαν, καθώς βρέθηκαν αντιμέτωπα με χιλιάδες συνοριοφύλακες και στρατιώτες, στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα