ΑΘΗΝΑ
15:44
|
18.04.2024
Η κυβέρνηση παραιτήθηκε λόγω του σκανδάλου των οικογενειακών επιδομάτων "toeslagenaffaire".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η δημόσια ολλανδική τηλεόραση NOS μετέδωσε ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε παραιτήθηκε λόγω του σκανδάλου των οικογενειακών επιδομάτων.

Ο Ρούτε κάλεσε σε συνεδρίαση το Υπουργικό του Συμβούλιο στη Χάγη, όπου οι υπουργοί αποφάσισαν να παραιτηθούν δύο μόλις μήνες πριν από τις προγραμματισμένες εκλογές. Μέχρι τότε οι υπουργοί θα παραμείνουν ως υπηρεσιακοί μέχρι τις εκλογές.

Το «toeslagenaffaire», δηλαδή η υπόθεση των οικογενειακών επιδομάτων, είναι ένα σκάνδαλο στο οποίο πρωτοστάτησαν στελέχη της φορολογικής διοίκησης το διάστημα 2013 – 2019.

Σύμφωνα με την κοινοβουλευτική επιτροπή, οι εφοριακοί διέκοψαν τα επιδόματα που λάμβαναν πολλές οικογένειες, κατηγορώντας τις αδίκως για απάτη. Πολλές από αυτές τις οικογένειες αναγκάστηκαν να επιστρέψουν αναδρομικά μεγάλα ποσά που είχαν εισπράξει, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις ανέρχονταν σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Υψηλόβαθμοι πολιτικοί αξιωματούχοι κατηγορούνται ότι προτίμησαν να κάνουν τα στραβά μάτια μολονότι γνώριζαν ότι το σύστημα δεν λειτούργησε καλά.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, πάνω από επτά στους δέκα (72%) Ολλανδούς πιστεύουν ότι θα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για όσους ευθύνονται για το σκάνδαλο των οικογενειακών επιδομάτων.

Σημειώνεται ότι οι βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία θα διεξαχθούν στις 17 Μαρτίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανησυχητικές κινήσεις του Ισραήλ- Προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στη Ράφα

Google: Απέλυσε 28 υπαλλήλους που διαμαρτυρήθηκαν για τη συνεργασία με το Ισραήλ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα για την αρχειοθέτηση της μήνυσης συγγενών κατά Τριαντόπουλου

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα