ΑΘΗΝΑ
16:34
|
19.04.2024
Παράταση δύο ακόμη οικονομικών μέτρων ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από τη Βουλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από τα 300 στα 500 ευρώ αυξάνονται τα πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση εν μέσω λοκντάουν όπως προανήγγειλε σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται

Στην πρώτη του τοποθέτηση στην Βουλή για το 2021, με θέμα την πανδημία, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης την παράταση οικονομικών μέτρων, όπως το μέτρο της κάλυψης του ενοικίου στο 80%, που θα ισχύσει και για τον Φεβρουάριο.   

Παράλληλα, επεκτείνονται και θα συνεχίσουν να καταβάλλονται όλα τα επιδόματα ανεργίας που έχουν λήξει.

Προανήγγειλε, δε, ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν διαρκείς ανακοινώσεις οικονομικής στήριξης της κοινωνίας. “Την ίδια ώρα η οικονομία δοκιμάζεται. Έχουμε πει ότι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα είναι η προστασία της υγείας αλλά για να την υπηρετούμε θέλουμε και ισχυρή οικονομία. Δεν θα μείνει κανείς απροστάτευτος. Διαθέσαμε 24 δισ. ευρώ εντός του 2020, σχεδόν 15% του ΑΕΠ και επαναλαμβάνω ότι το Κράτος αποζημιώνει και τώρα όσους είναι σε αναστολή εργασίας καλύπτοντας και ασφαλιστικές εισφορές”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι σχεδόν 700.000 επιχειρήσεις ωφελήθηκαν από την επιστρεπτέα προκαταβολή.  

“Από 1.1.2021 το εισόδημα νοικοκυριών θα αυξάνεται καθώς θα ωφεληθούν από κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης μείωση εισφορών και οι επιχειρήσεις ωφελούνται από την μετάθεση υποχρεώσεων”, σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

“Μπορούμε να διαφωνούμε σε επίπεδο πολιτικών προτάσεων, δεν γίνεται να διαφωνούμε για τα δεδομένα. Για την πραγματική εικόνα που επικρατεί σήμερα στην χώρα μας και για το τι έχει γίνει τους τελευταίους 10 μήνες”, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχή της εισήγησής του. “Σήμερα σύμφωνα με τον χάρτη του ECDC, οι μόνες δύο χώρες που δεν είναι κόκκινες και έχουν και κάποιες πράσινες περιοχές είναι η Ελλάδα και η Φινλανδία”, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Χαρακτήρισε την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού επιτυχημένη. “Αυτή η αποκλιμάκωση στην πορεία της επιδημίας οφείλεται και στο γεγονός πως στην περίοδο των εορτών με λίγες εξαιρέσεις η ελληνική κοινωνία επέδειξε πειθαρχία στις εντολές των ειδικών. Φαίνεται πως ξεπεράσαμε το σκόπελο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς χωρίς ιδιαίτερες αναταράξεις. Οφείλεται και στην πολιτική απόφαση για επιβολή αυστηρότερου λοκντάουν τις τελευταίες δύο εβδομάδες”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ερντογάν για συνάντηση με Μητσοτάκη: «Σημαντικό στάδιο στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας»

Οι ΗΠΑ θα στείλουν όπλα 1 δις δολαρίων στο Ισραήλ- «Υποστήριξη άνευ όρων»

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα