ΑΘΗΝΑ
18:44
|
06.05.2024
Μετά την αποκάλυψη του ανησυχητικού αριθμού βρεφών που πωλούνται, το Ουζμπεκιστάν παροτρύνθηκε να εντείνει τη δράση για την καταπολέμηση της εμπορίας βρεφών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές του Ουζμπεκιστάν κατέγραψαν 185 περιπτώσεις διακίνησης βρεφών κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, με αξιωματούχους να αναφέρουν ότι οι δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες αποτελούν έναν από τους βασικούς παράγοντες που ευθύνονται για το έγκλημα.

Οι ειδικοί ανέφεραν επίσης ότι πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να μην εντοπίζονται και εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με την ενδεχόμενη όξυνση του παράνομου εμπορίου βρεφών, λόγω των δυσκολιών που δημιούργησε η πανδημία.  

Ο επικεφαλής του γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης του ΟΗΕ (ΙΟΜ) στο έθνος της Κεντρικής Ασίας, Sanjarbek Toshbaev, χαρακτήρισε την κατάσταση ως ανησυχητική και ανέφερε πως οι αριθμοί ενδέχεται να αυξηθούν σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση δραστηριοποίηση. Ανέφερε επίσης ότι πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι η αγορά και πώληση βρεφών είναι παράνομη. Παράλληλα, η διαδικασία τεκνοθεσίας είναι υπερβολικά γραφειοκρατική και αδιαφανής, με αποτέλεσμα ορισμένες οικογένειες να προσπαθούν να αγοράσουν τα παιδιά αντί να υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία, σύμφωνα με την Νοντίρα Καρίμοβα, επικεφαλής της τοπικής ομάδας Istiqbolli Avlod κατά της δουλείας.

Όπως συνέβη και στις γειτονικές χώρες, τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού έπληξαν σκληρά το Ουζμπεκιστάν, ανεβάζοντας τα επίπεδα της φτώχειας. Περιπτώσεις που αποκάλυψε η αστυνομία τους τελευταίους μήνες έδειξαν ότι οι οικογένειες μπορούσαν να βγάλουν αρκετές χιλιάδες δολάρια από την πώληση ενός μωρού. 

Το Ουζμπεκιστάν έχει ενισχύσει τις προσπάθειές του κατά της εμπορίας ανθρώπων τα τελευταία χρόνια ως μέρος της προσπάθειας του Προέδρου Shavkat Mirziyoyev να “ανοίξει” το έθνος μετά από δεκαετίες απομόνωσης και οικονομικής στασιμότητας, αλλά ορισμένα διαρθρωτικά προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Ρώσος αξιωματούχος: Ο χειρισμός των Ουκρανών προσφύγων από την ΕΕ θα οδηγήσει σε νέα κρίση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα