ΑΘΗΝΑ
10:54
|
23.09.2023
Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε στην πόλη Μανάους της Βραζιλίας, ενώ παράλληλα τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουτν σοβαρότατες ελλείψεις σε οξυγόνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές της Βραζιλίας ανακοίνωσαν την Παρασκευή την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας στην πόλη Μανάους προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της πανδημίας, 

Ταυτόχρονα, τα νοσοκομεία της περιοχής καταρρέουν και εντοπίζεται εκτεταμένη έλλειψη οξυγόνου. Την Τετάρτη, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι στέλνει δεξαμενές οξυγόνου στην πόλη για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. 

Λόγω της κατάστασης στα νοσοκομεία πρόκειται να γίνει διακομιδή περίπου 750 ατόμων από το Μανάους σε άλλες πόλεις. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μόνο σε ένα νοσοκομείο, 28 άτομα πέθαναν λόγω έλλειψης δεξαμενών οξυγόνου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου έχει δείξει εξαιρετικά μειωμένα αντανακλαστικά στην καταπολέμηση της πανδημίας, με αποτέλεσμα οι κινήσεις του να προκαλέσουν ευρείες απορριπτικές αντιδράσεις προς το πρόσωπό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην πόλη.

Το Μανάους ήταν ανάμεσα στις πόλεις που επλήγησαν περισσότερο κατά την έναρξη της πανδημίας, με τις εικόνες των μαζικών τάφων να προκαλούν φρίκη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ξηλώθηκε» η εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού που εξήγγειλε «κυνήγι προπαγανδιστών»

Η Αμερικανίδα εκπρόσωπος των ουκρανικών Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας παύθηκε μία βδομάδα μετά την ανάρτηση του επίμαχου βίντεο. Της παύσης της προηγήθηκαν ερωτήσεις Αμερικανού Γερουσιαστή.
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 68χρονος στην παραλία Ασπροβάλτας

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου

Κόστα Ρίκα: Ο αριθμός των ανθρωποκτονιών «σπάει» κάθε ρεκόρ

Το μεταναστευτικό Βατερλώ της Μελόνι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα