ΑΘΗΝΑ
20:24
|
22.07.2024
Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε στην πόλη Μανάους της Βραζιλίας, ενώ παράλληλα τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουτν σοβαρότατες ελλείψεις σε οξυγόνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές της Βραζιλίας ανακοίνωσαν την Παρασκευή την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας στην πόλη Μανάους προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της πανδημίας, 

Ταυτόχρονα, τα νοσοκομεία της περιοχής καταρρέουν και εντοπίζεται εκτεταμένη έλλειψη οξυγόνου. Την Τετάρτη, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι στέλνει δεξαμενές οξυγόνου στην πόλη για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. 

Λόγω της κατάστασης στα νοσοκομεία πρόκειται να γίνει διακομιδή περίπου 750 ατόμων από το Μανάους σε άλλες πόλεις. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μόνο σε ένα νοσοκομείο, 28 άτομα πέθαναν λόγω έλλειψης δεξαμενών οξυγόνου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου έχει δείξει εξαιρετικά μειωμένα αντανακλαστικά στην καταπολέμηση της πανδημίας, με αποτέλεσμα οι κινήσεις του να προκαλέσουν ευρείες απορριπτικές αντιδράσεις προς το πρόσωπό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην πόλη.

Το Μανάους ήταν ανάμεσα στις πόλεις που επλήγησαν περισσότερο κατά την έναρξη της πανδημίας, με τις εικόνες των μαζικών τάφων να προκαλούν φρίκη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λάρισα: Πανώλη σε πρόβατα-Από τη Ρουμανία τα μολυσμένα ζώα

Πάνω από 70 οι νεκροί από σημερινές επιθέσεις του Ισραήλ στο Χαν Γιούνις της Γάζας

Σβήστηκε η φωτιά στα Βρυσιά Ρόδου

Έγκλημα στην Κυνουρία: Ποινική δίωξη στο ζευγάρι για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό 64χρονου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα