ΑΘΗΝΑ
08:12
|
20.04.2024
Μετά τα 44 θύματα του 2020, οι δολοφονίες τρανς και μαύρων ατόμων στην Αμερική συνεχίζονται, καθώς δύο τρανς άτομα έχουν ήδη δολοφονηθεί το 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τρανς κοινότητα της Αμερικής κατέγραψε τουλάχιστον 44 περιστατικά δολοφονίας τρανς μελών της εντός του 2020, που αποτέλεσε την πιο “θανατηφόρα χρονια” για την κοινότητα. Ωστόσο, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του 2021 ήδη καταγράφηκαν η δολοφονία της  28χρονης Tyianna “Davarea” Alexander, μιας μαύρης τρανς γυναίκας από το Σικάγο, και του Samuel Edmund Damián, ενός λατίνου τρανς άνδρα από Πουέρτο Ρίκο. 

Η Alexander πυροβολήθηκε ενώ περπατούσε με έναν φίλο της στη γειτονιά Gresham, νωρίς το πρωί της Τετάρτης (14/1) και έπεσε νεκρή στο σημείο. Οι δράστες πυροβόλησαν και τον φίλο της, τον 31χρονο Brandon Gowdy, ο οποίος μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του. Η Alexander είναι η δεύτερη μαύρη τρανς γυναίκα, που δολοφονήθηκε πρόσφατα στο Σικάγο. Ένα άλλο άτομο, με το όνομα Courtney Eshay, πυροβολήθηκε και πέθανε την ημέρα των Χριστουγέννων.

Στο Πουέρτο Ρίκο, το σώμα του Samuel Edmund Damián, ενός λατίνου τρανς άνδρα, βρέθηκε στη μέση ενός αυτοκινητόδρομου και πέρασε από πάνω του ένας ανυποψίαστος οδηγός, σύμφωνα με αναφορά στην Primera Hora. Ο Damián είχε υποστεί τραύματα από πυροβόλο όπλο σε πολλά μέρη του σώματός του. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα