ΑΘΗΝΑ
21:48
|
19.04.2024
Εκλογές θα διεξαχθούν για τους Παλαιστίνιους, για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκλογές θα διεξαχθούν για τους Παλαιστίνιους, για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Πρόκειται για τις πρώτες παλαιστινιακές εκλογές από το 2006, οπότε και κέρδισε η Χαμάς.

«Ήταν απαραίτητο να επισπευσθεί η διεξαγωγή ενός ολοκληρωμένου εθνικού διαλόγου στον οποίο θα συμμετέχουν όλες οι παλαιστινιακές φατρίες χωρίς εξαίρεση», δήλωσε ο Αμπάς δήλωσε, αναφέρουν οι  Times του Ισραήλ.

Οι ημερομηνίες των εκλογών

Ο πρώτος γύρος ψηφοφορίας θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα για τα μέλη του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ένας δεύτερος γύρος στις 7 Ιουλίου, για τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής και ένας τρίτος γύρος για το Παλαιστινιακό Εθνικό Συμβούλιο στις 31 Αυγούστου.

Πρόθεση ψήφου

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση, το 38% των ψηφοφόρων δήλωσε ότι θα ψηφίσει υπέρ της Φατάχ ενώ το 34% θα ψηφίσει υπέρ της Χαμάς. Για τη θέση του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, προηγείται ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίεχ, ο οποίος θα κέρδιζε το 50% των ψήφων, στο 43% του κατεστημένου φορέα, σύμφωνα με την έρευνα του Παλαιστινιακού Κέντρου Πολιτικής και Έρευνας.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα