ΑΘΗΝΑ
19:47
|
24.02.2021
Νέες βαριές κυρώσεις εξετάζει η Ιαπωνία για τους παραβάτες των μέτρων που έχουν επιβληθεί στη χώρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Τόκιο εξετάζει την επιβολή υψηλών προστίμων, ακόμη και την ποινή φυλάκισης για άτομα που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό και αρνούνται να νοσηλευτούν ή να συνεργαστούν με τις αρχές.

Οι νέες κυρώσεις που προτείνει η διοίκηση του Πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα συζητήθηκαν σε συνάντηση με το Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας την Παρασκευή (15/1) και εισάγονται ως δέσμη τροποποιήσεων στο νομοσχέδιο για τις μολυσματικές ασθένειες, που αναμένεται να παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις τροποποιητικές διατάξεις, στους ασθενείς με κορονοϊό που αρνούνται να νοσηλευτούν θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους έως 1 εκατομμυρίου γιεν (πάνω από 9.600 $) ή ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους. Όσοι αρνούνται να συνεργαστούν με τις υγειονομικές αρχές για την ιχνηλάτηση των επαφών τους για τον προσδιορισμό της οδού μόλυνσης θα τιμωρούνται επίσης, με πρόστιμο 500.000 γιεν (4.800 $) ή κάθειρξη έξι μηνών.

Αν και τα προτεινόμενα μέτρα εγκρίθηκαν από την πλειοψηφία των εμπειρογνωμόνων, που ήταν παρόντες στη συνάντηση, τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ορισμένοι εξέφρασαν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων αναφορικά με την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ μερικοί ανέφεραν πως θα επιβαρυνθούν περισσότερο οι εργαζόμενοι στον τομέα της περίθαλψης παρά θα βοηθηθούν, καθώς θα πρέπει να συμπληρώνουν διαρκώς έγγραφα, προκειμένου να καθοριστεί ποιοι θα πρέπει να τιμωρηθούν για μη συμμόρφωση.

Τα προτεινόμενα μέτρα εξετάζονται καθώς ενώ η Ιαπωνία αντιμετωπίζει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων. Μέχρι στιγμής, έχει καταγράψει πάνω από 300.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ η εξάπλωση, επιταχύνθηκε πολύ στις αρχές Ιανουαρίου, με τον ημερήσιο αριθμό να ξεπερνά τα 7.000 κρούσματα, με αποτέλεσμα να κηρύσσεται κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το Τόκιο και άλλες περιοχές της χώρας.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενταση σε συγκέντρωση υπέρ του Κουφοντίνα

“Τσιμπημένα” τα νέα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι

Αισιόδοξη πρόβλεψη για εμβολιασμό του 70% των Ευρωπαίων ως τον Αύγουστο

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πολίτες δεν βρίσκονται αντιμέτωποι μόνο με την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και με την ανεμελιά Μητσοτάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα