ΑΘΗΝΑ
10:56
|
27.02.2021
Η Κίνα κατασκεύασε θάλαμο 1.500 δωματίων απομόνωσης σε μόλις 5 ημέρες, λόγω έξαρσης κρουσμάτων στην επαρχία Χεμπέι. Εντός της εβδομάδας αναμένονται ακόμη 5.000 δωμάτια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πόλη Νάνγκονγκ της επαρχίας Χεμπέι της Κίνας ολοκλήρωσε μέσα σε μόλις 5 ημέρες την κατασκευή ενός τεράστιου θαλάμου απομόνωσης και παρατήρησης 1.500 δωματίων προκειμένου να στεγαστούν άτομα που υπάρχουν υποψίες ότι νοσούν από κορονοϊό. Η εγκατάσταση που αποτελείται από προκατασκευασμένες καλύβες και κάθε δωμάτιο επιφάνειας 18 τετραγωνικών μέτρων διαθέτει κρεβάτι, ηλεκτρική θερμάστρα, νεροχύτη και τουαλέτα. Διατίθεται επίσης πρόσβαση WiFi για να κάνει πιο ευχάριστη τη διαμονή των ασθενών.

Οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν στις 10 Ιανουαρίου μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος στην πόλη. Ο θάλαμος των 1.500 δωματίων είναι ο πρώτος από τους έξι που πρόκειται να κατασκευαστούν στην πόλη για να περιοριστεί η εξάπλωση. Έως την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστούν 6.500 δωμάτια Παράλληλα, ένα άλλο κέντρο απομόνωσης 3.000 δωματίων είναι υπό κατασκευή στην επαρχία Σιτζιατσουάνγκ της επαρχίας Χεμπέι.

Από την Παρασκευή, η επαρχία έχει αναφέρει 643 κρούσματα, καθώς και δύο ακόμη εισαγόμενες περιπτώσεις Covid-19, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Όλα τα πρόσφατα κρούσματα προκλήθηκαν κυρίως από ταξιδιώτες ή μολυσμένα εισαγόμενα προϊόντα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Υγείας (NHC) Μα Σιαοουέι.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Covid – 19: Νέος “επιδημιολογικός χάρτης” και νέα μέτρα στη χώρα

Αϊτή: 25 νεκροί από την επιχείρηση απόδρασης 400 κρατουμένων

ΗΠΑ: Δρακόντειοι πολιτειακοί νόμοι εναντίον των ιθαγενών και των οικολόγων

To Μπαγκλαντές ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντι στους πρόσφυγες Ροχίνγκια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα