ΑΘΗΝΑ
17:43
|
06.05.2024
Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ διαψεύδει τους ισχυρισμούς που την αφορούν στην έκθεση του Κονγκρέσου των ΗΠΑ για την Κίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ δήλωσε την έντονη αντίθεσή της στην ετήσια έκθεση του Κογκρέσου των ΗΠΑ για την Κίνα, χαρακτηρίζοντας την έκθεση ως προκατειλημμένη, πολιτικά υποκινούμενη και δηλώνοντας πως δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια.

Η ετήσια έκθεση για την Κίνα, η οποία επικρίνει τον χειρισμό του Χονγκ Κονγκ από το Πεκίνο, ανέφερε ότι το πλαίσιο της αυτονομίας του Χονγκ Κονγκ δεν υφίσταται πλέον, υπονομεύοντας σοβαρά το κράτος δικαίου και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εδώ και καιρό απολαμβάνει η πόλη.

Η έκθεση αναφέρει ότι ο νόμος για την εθνική ασφάλεια που επέβαλε το Πεκίνο το καλοκαίρι στην πρώην βρετανική αποικία απειλεί άμεσα τα δικαιώματα των κατοίκων του Χονγκ Κονγκ και τις ελευθερίες τους και πως η νομοθεσία αυτή έχει ως στόχο τον στιγματισμό, τον εκφοβισμό και την φίμωση της ισχυρής κοινωνίας των πολιτών του Χονγκ Κονγκ.

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ αντέδρασε αναφέροντας πως είναι εσφαλμένος ο ισχυρισμός πως ο νόμος υπονομεύει το διοικητικό σύστημα της πόλης και δήλωσε πως η Κίνα έχει το δικαίωμα να νομοθετεί για αυτό το ζήτημα.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Χτύπημα στην χώρα με Βρετανικά όπλα θα απαντηθεί με χτύπημα σε βρετανική βάση.

Επίθεση στην Ράφα: Καταδικάζουν διεθνείς αξιωματούχοι

Γεραπετρίτης: Πρέπει να αποτραπεί η εισβολή στην Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα