ΑΘΗΝΑ
04:18
|
24.04.2024
Η αστυνομία της Μιανμάρ διέλυσε διαδήλωση των οπαδών του εθνικιστή μοναχού Ashin Wirathu, ο οποίος κρατείται στη φυλακή Insein.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία της Μιανμάρ κατέστειλε το Σάββατο διαδήλωση περίπου πενήντα οπαδών του βουδιστή εθνικιστή μοναχού Ashin Wirathu, οι οποίοι ζητούσαν να δικαστεί, εφόσον έχουν περάσει περισσότεροι από δύο μήνες αφού παραδόθηκε και δεν του έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες.

Οι διαδηλωτές, πολλοί από αυτούς μοναχοί, συγκεντρώθηκαν έξω από τη φυλακή Insein στην πόλη Γιανγκόν της Μιανμάρ, όπου ο Wirathu κρατείται από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Η αστυνομία ανέφερε ότι δεν είχε πρόθεση να διαλύσει τη διαμαρτυρία, αλλά υπήρξαν προκλήσεις εκ μέρους των διαδηλωτών. Συνελήφθη ένας διαδηλωτής για τον οποίο ο επικεφαλής της αστυνομίας δήλωσε πως ἀρχισε να μιλά με αγενή τρόπο και να φέρεται βίαια ενώ η αστυνομία προσπαθούσε να διαπραγματευτεί με τους διαδηλωτές.

Ο Wirathu είναι γνωστός για τη ρητορική μίσους εναντίον των μουσουλμάνων, ιδιαίτερα της κοινότητας των Ροχίνγκια. Ωστόσο, έχει επικρίνει επίσης την πολιτική κυβέρνηση της Aung San Suu Kyi και υποστηρίζει τον ισχυρό στρατό της Μιανμάρ. Θα κληθεί να απολογηθεί βάσει νόμου που απαγορεύει την ρητορική μίσους ή την  περιφρόνηση και την έντονη έκφραση δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και τρία χρόνια. Ο ίδιος παραδόθηκε αφού διέφευγε την σύλληψη για περισσότερο από έναν χρόνο και αρνείται πως παρανόμησε.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα