ΑΘΗΝΑ
14:00
|
05.06.2026
Η αστυνομία της Μιανμάρ διέλυσε διαδήλωση των οπαδών του εθνικιστή μοναχού Ashin Wirathu, ο οποίος κρατείται στη φυλακή Insein.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία της Μιανμάρ κατέστειλε το Σάββατο διαδήλωση περίπου πενήντα οπαδών του βουδιστή εθνικιστή μοναχού Ashin Wirathu, οι οποίοι ζητούσαν να δικαστεί, εφόσον έχουν περάσει περισσότεροι από δύο μήνες αφού παραδόθηκε και δεν του έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες.

Οι διαδηλωτές, πολλοί από αυτούς μοναχοί, συγκεντρώθηκαν έξω από τη φυλακή Insein στην πόλη Γιανγκόν της Μιανμάρ, όπου ο Wirathu κρατείται από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Η αστυνομία ανέφερε ότι δεν είχε πρόθεση να διαλύσει τη διαμαρτυρία, αλλά υπήρξαν προκλήσεις εκ μέρους των διαδηλωτών. Συνελήφθη ένας διαδηλωτής για τον οποίο ο επικεφαλής της αστυνομίας δήλωσε πως ἀρχισε να μιλά με αγενή τρόπο και να φέρεται βίαια ενώ η αστυνομία προσπαθούσε να διαπραγματευτεί με τους διαδηλωτές.

Ο Wirathu είναι γνωστός για τη ρητορική μίσους εναντίον των μουσουλμάνων, ιδιαίτερα της κοινότητας των Ροχίνγκια. Ωστόσο, έχει επικρίνει επίσης την πολιτική κυβέρνηση της Aung San Suu Kyi και υποστηρίζει τον ισχυρό στρατό της Μιανμάρ. Θα κληθεί να απολογηθεί βάσει νόμου που απαγορεύει την ρητορική μίσους ή την  περιφρόνηση και την έντονη έκφραση δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και τρία χρόνια. Ο ίδιος παραδόθηκε αφού διέφευγε την σύλληψη για περισσότερο από έναν χρόνο και αρνείται πως παρανόμησε.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δημοσκόπηση Prorata: Στο 24% η ΝΔ με 2η την ΕΛΑΣ του Τσίπρα – Το ΠΑΣΟΚ 4ο πίσω από το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού

Πάτρα: Παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών για θανάτους κρατουμένων στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Αυξάνεται στα 1.600 ευρώ το όριο του ακατάσχετου λογαριασμού

Θαύμα στο Έβερεστ: Βρέθηκε ζωντανός μετά από έξι ημέρες, ενώ η οικογένειά του τελούσε την κηδεία του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα