ΑΘΗΝΑ
04:58
|
27.04.2024
Η Νάνσι Πελόζι δήλωσε πως όποιος βουλευτής αποδειχθεί ότι βοήθησε τους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ να εισβάλει στο Καπιτώλιο, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινική δίωξη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι ρωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου εάν θα υπάρξουν ενέργειες εναντίον βουλευτών που ενδέχεται να πραγματοποίησαν ξεναγήσεις στο Καπιτώλιο την προηγούμενη ημέρα της εισβολής και να υποβοήθησαν με κάποιο τρόπο τις ταραχές που ξέσπασαν από τους οπαδούς του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Η ίδια απάντησε πως αν αποδειχθεί πως μέλη του Κογκρέσου υπήρξαν συνεργοί, βοήθησαν και υπέθαλψαν εγκλήματα, ενδεχομένως να ληφθούν μέτρα πέραν του Κονγκρέσου, με άσκηση διώξεων.

Η Δημοκρατική βουλευτής Μίκι Σέριλ κατηγόρησε ορισμένους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές ότι βοήθησαν τους υποστηρικτές του Τραμπ, λέγοντας ότι είδε συναδέλφους της να οδηγούν ομάδες σε «αναγνωριστικές» ξεναγήσεις στο Καπιτώλιο την προηγούμενη ημέρα της εισβολής, στις 5 Ιανουαρίου. Η Αστυνομία του Καπιτωλίου διερευνά αν μέλη του Κογκρέσου ξενάγησαν ανθρώπους μέσα στο Καπιτώλιο την προηγούμενη ημέρα της επίθεσης. Περισσότεροι από 30 Δημοκρατικοί βουλευτές, συμπεριλαμβανομένης της Σέριλ, ζήτησαν πληροφορίες από τους εν ενεργεία φρούραρχους της Βουλής και της Γερουσίας και τον εν ενεργεία αρχηγό της Αστυνομίας του Καπιτωλίου για το ποιοι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο στις 5 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, διενεργούνται εσωτερικές έρευνες στους κόλπους αμερικανικών υπουργείων, προκειμένου να αξιολογηθεί η προετοιμασία τους και η απάντησή τους στην επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου. Ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Δικαιοσύνης Μάικλ Χόροβιτς, εξήγησε πως σκοπεύει να διερευνήσει εάν τα πρωτόκολλα, οι πολιτικές και οι υφιστάμενες διαδικασίες στο υπουργείο, που επιβλέπει το FBI, επηρέασαν την ικανότητα των υπηρεσιών του να προετοιμαστούν και να απαντήσουν αποτελεσματικά σε αυτά τα γεγονότα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post η υπηρεσίας πληροφοριών της Αστυνομίας του Καπιτωλίου προειδοποιούσε με αναφορά τις στις 3 Ιανουαρίου ότι το Κογκρέσο μπορεί να αποτελέσει στόχο βίαιων διαμαρτυριών από τους υποστηρικτές του Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου, ωστόσο η αναφορά αυτή δεν φαίνεται να κοινοποιήθηκε σε άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα