ΑΘΗΝΑ
04:00
|
25.04.2024
Το Πακιστάν ενέκρινε το εμβόλιο της AstraZeneca για κατ' επείγουσα χρήση και προσβλέπει στην συνεργασία και με άλλες εταιρίες για την απόκτηση εμβολίων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Υπουργός Υγείας του Πακιστάν, Φαιζάλ Σουλτάν, δήλωσε πως εγκρίθηκε το εμβόλιο της Astra Zeneca για κατ’ επείγουσα χρήση στη χώρα, αποτελώντας το πρώτο εμβόλιο που έλαβε το πράσινο φως. 

Το Πακιστάν, το οποίο βλέπει τα κρούσματα να αυξάνονται διαρκώς, δήλωσε επίσης ότι τα εμβόλια του θα προέρχονταν από πολλές πηγές. Ήδη έχει δοθεί έγκριση για τη λήψη περισσότερων από ένα εκατομμύριο δόσεων εμβολίου Sinopharm από την Κίνα, ενώ βρίσκεται στη διαδικασία λήψης εμβολίων δυτικής προέλευσης, μέσω διμερών συμφωνιών αγοράς και μέσω της COVAX.

Ταυτόχρονα το κινεζικό εμβόλιο Ad5-nCoV πλησιάζει στην ολοκλήρωση της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών στο Πακιστάν. Επίσης, ο Υπουργός Υγείας προσέθεσε ότι το Πακιστάν επεξεργάζεται την λήψη  και του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V.

Ο Σουλτάν δήλωσε ότι το Πακιστάν διαθέτει επαρκείς εγκαταστάσεις για την αποθήκευση των  περισσότερων ειδών εμβολίων και ανέφερε πως ο στόχος είναι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να καλυφθεί δωρεάν, αλλά ο ιδιωτικός τομέας θα μπορούσε επίσης να επιταναμειχθεί όταν η προμήθεια είναι διαθέσιμη σε μια εξουσιοδοτημένη εταιρεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα