ΑΘΗΝΑ
10:06
|
20.04.2024
Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν στο Άμστερνταμ ενάντια στα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα (17/1) στο Άμστερνταμ ενάντια στα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, με την αστυνομία να διαλύει την διαδήλωση χρησιμοποιώντας αύρες όταν οι διαδηλωτές αρνήθηκαν να διασκορπιστούν.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε μια πλατεία μπροστά από τις αίθουσες τέχνης Rijksmuseum και Van Gogh Museum, κρατώντας συνθήματα που έγραφαν «Ελευθερία: σταματήστε αυτήν την πολιορκία» και φωνάζοντας “Τι θέλουμε; Ελευθερία!”. Κανείς δεν φορούσε μάσκα, καθώς δεν είναι υποχρεωτικές στη χώρα και οι αποστάσεις τηρούνταν υποτυπωδώς. 

Η κυβέρνηση έκλεισε τα σχολεία και τα περισσότερα καταστήματα τον Δεκέμβριο σε μια προσπάθεια να σταματήσει την αύξηση των κρουσμάτων και αυτή την εβδομάδα επέκτεινε το λοκντάουν κατά τουλάχιστον τρεις ακόμη εβδομάδες.

Τους πρώτους μήνες της πανδημίας, η Ολλανδία ήταν γενικά πιο απρόθυμη από τις περισσότερες γειτονικές χώρες να επιβάλει περιοριστικά μέτρα, ωστόσο, κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος πιέστηκε πολύ από την ταχεία εξάπλωση του ιού και την αυξανόμενη πίεση στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα τα Χριστούγεννα να επιβάλει τα αυστηρότερα μέτρα από την έναρξη της πανδημίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα