ΑΘΗΝΑ
01:25
|
03.05.2024
Δύο γυναίκες δικαστές πυροβολήθηκαν στην Καμπούλ από αγνώστους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο γυναίκες δικαστές πυροβολήθηκαν στην Καμπούλ από αγνώστους επιτιθέμενους, στην τελευταία από μια σειρά επιθέσεων που έχουν συγκλονίσει την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν εν μέσω ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Ταλιμπάν.

Οι γυναίκες έπεσαν σε ενέδρα και σκοτώθηκαν καθώς οδηγούσαν προς τη δουλεία τους στο ανώτατο δικαστήριο, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου στα ΜΜΕ. Ο οδηγός του οχήματος τραυματίστηκε κατά την επίθεση.

Κανένας δεν έχει αναλάβει ακόμα την ευθύνη για την επίθεση.

Τα τοπικά μέσα δημοσίευσαν ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τις συνέπειες της ενέδρας. Το βίντεο δείχνει ένα αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου, με θραύσματα από γυαλί, πιθανώς από τα παράθυρα του οχήματος, διάσπαρτα στο δρόμο.

Η προφανής δολοφονία έρχεται μια εβδομάδα μετά τη βόμβα στο δρόμο που σκότωσε έναν εκπρόσωπο της δύναμης ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και άλλους δύο ανθρώπους, στην Καμπούλ.

Παρόμοιες στοχευμένες επιθέσεις έχουν συμβεί και αλλού στη χώρα. Την Τρίτη, τρεις Αφγανές στρατιώτες σκοτώθηκαν καθώς πήγαιναν στη δουλειά στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ.

Εν μέσω των ταραχών, η κυβέρνηση του Αφγανιστάν και οι Ταλιμπάν έχουν ξαναξεκινήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Ντόχα του Κατάρ, αλλά οι διαπραγματεύσεις για τη μεσολάβηση της κατάπαυσης του πυρός μέχρι στιγμής είναι ανεπιτυχείς.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ο συνταγματάρχης Σόνι Λέγκετ, κατηγόρησε τους Ταλιμπάν για τη συνεχιζόμενη βία στη χώρα. Ωστόσο, το Ισλαμικό Κράτος (πρώην ISIS) έχει αναλάβει την ευθύνη για αρκετές πρόσφατες επιθέσεις.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα