ΑΘΗΝΑ
10:23
|
25.04.2024
Η εκστρατεία εμβολιασμού δεν έχει ξεκινήσει στην Αφρικανική Ένωση και τα εμβόλια πρόκειται να διατεθούν σύμφωνα με το μέγεθος του πληθυσμού των χωρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που έχουν εξασφαλιστεί από την Αφρικανική Ένωση (ΑΕ) θα διατεθούν σύμφωνα με το μέγεθος του πληθυσμού των χωρών, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Σιρίλ Ραμαφόζα. Ανέφερε επίσης ότι τα εμβόλια από τις Pfizer/BioNTech, Johnson & Johnson και AstraZeneca/Oxford θα είναι διαθέσιμα εντός του 2021, ωστόσο δεν διευκρίνισε πόσα θα λάβει κάθε αφρικανική χώρα.

Μιλώντας στον ιστότοπο ειδήσεων της Νότιας Αφρικής Eyewitness News και το ραδιόφωνο 702, ο Ραμαφόζα δήλωσε επίσης ότι η Αφρική θα έχει πρόσβαση και στα εμβόλια από την Κίνα. Η ίδια η Νότια Αφρική σκοπεύει να αποκτήσει πρόσβαση σε εμβόλια μέσω τριών πηγών: της Αφρικανικής Ένωσης, της COVAX και των άμεσων συμφωνιών με κατασκευαστές.

Καμία αφρικανική χώρα δεν έχει ξεκινήσει εκστρατείες εμβολιασμού μεγάλης κλίμακας και τα 270 εκατομμύρια εμβολίων που έχουν εξασφαλιστεί, δεδομένου ότι θα αντιστοιχούν δύο δόσεις ανά άτομο, αναμένεται να καλύψουν μόνο περίπου το 10% των 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων της ηπείρου.

Ο διευθυντής του αφρικανικού CDC, Τζον Νκένγκασον,  προειδοποίησε ότι τα εμβόλια δεν θα αποτελέσουν μια μαγική σφαίρα για την Αφρική, καθώς χρειάζεται χρόνος για την χορήγησή τους σε ικανοποιητικό ποσοστό, ενώ το δεύτερο κύμα της πανδημίας δεν έχει ακόμη κορυφωθεί.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της ηπείρου έχουν ξεπεράσει τα 3,1 εκατομμύρια, με περισσότερους από 76.000 θανάτους.

Πηγή: Thomson Reuters Foundation News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα