ΑΘΗΝΑ
04:11
|
20.04.2024
Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας οι εμβολιασμένοι/-ες θα πρέπει να έχουν περισσότερες ελευθερίες, πράγμα στο οποίο άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έχουν αντιταχθεί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Υπουργός Εξωτερικών\της Γερμανίας, Χέικο Μάας, ανέφερε ότι το κράτος έχει περιορίσει μαζικά τα βασικά δικαιώματα των ανθρώπων προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο ιός και να αποφευχθεί η κατάρρευση των νοσοκομείων. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag δήλωσε πως δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί οριστικά σε ποιο βαθμό οι εμβολιασμένοι άνθρωποι μπορούν να μολύνουν άλλους, ωστόσο αυτό που είναι σαφές είναι ότι ένα εμβολιασμένο άτομο δεν καταλαμβάνει μια ακόμη θέση σε νοσοκομείο, πράγμα που καταργεί τουλάχιστον έναν βασικό λόγο για τον περιορισμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων. 

Περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι στη Γερμανία είχαν εμβολιαστεί από την Παρασκευή, σύμφωνα με το Robert Koch Institute, από τα περίπου 83,2 εκατομμύρια άνθρωποι που σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία ζούσαν στη χώρα στα τέλη του 2020.

Τα σχόλια του Μάας έρχονται σε αντίθεση με δηλώσεις άλλων Γερμανών υπουργών, οι οποίοι έχουν αντιταχθεί σε τέτοια ειδικά δικαιώματα, φοβούμενοι ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε κοινωνικές ανισότητες, σε μια εποχή που δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να εμβολιαστούν. Ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ ανέφερε ότι η διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ατόμων θα ισοδυναμεί με υποχρεωτικό εμβολιασμό, στον οποίο αντιτάχθηκε.

Ο Μάας δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση περιορίζει και τα δικαιώματα όσων διοικούν εστιατόρια, κινηματογράφους, θέατρα και μουσεία, οι οποίοι ανέφερε πως έχουν το δικαίωμα να ανοίξουν εκ νέου τις επιχειρήσεις τους σε κάποιο σημείο, εάν υπάρχει η δυνατότητα να το πράξουν, προσθέτοντας ότι εάν σε τέτοιου είδους χώρους  βρίσκονταν μόνο εμβολιασμένοι άνθρωποι, δεν θα μπορούσαν πλέον να απειλήσουν ο ένας τον άλλον. Ενώ αναγνώρισε ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανισότητες για μια «μεταβατική περίοδο», είπε ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν δικαιολογημένη βάσει του συντάγματος, αρκεί να υφίσταται αντικειμενικός λόγος και να μην επηρεάζονται οι βασικές δημόσιες υπηρεσίες.

Η Γερμανία έχει επεκτείνει τα περιοριστικά μέτρα τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει προγραμματίσει συνάντηση με περιφερειακούς ηγέτες την Τρίτη για να συζητηθούν αυστηρότεροι περιορισμοί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα