ΑΘΗΝΑ
00:23
|
19.04.2024
Η κυβέρνηση της Βρετανίας ευελπιστεί να άρει τα περιοριστικά μέτρα, εφόσον επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί για τον εμβολιασμό και μειωθούν οι διασωληνωμένοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Βρετανίας ελπίζει ότι μπορεί να επιτύχει τον στόχο της για τον εμβολιασμό του πληθυσμού και να μπορέσει να εξετάσει τη μείωση των περιοριστικών μέτρων έως τον Μάρτιο, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Ντομίνικ Ραμπ. Όπως ανέφερε στην  Sky News, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι μέχρι τον Μάρτιο θα είναι σε θέση να λάβουμε αποφάσεις για χαλάρωση των μέτρων. Προσέθεσε ότι αυτό προβλέπεται να γίνει σταδιακά.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων, των φροντιστών, των κλινικά ευάλωτων και των εργαζομένων πρώτης γραμμής έως τα μέσα Φεβρουαρίου και δήλωσε πως εάν όλα κυλήσουν ομαλά η Αγγλία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να χαλαρώσει τους περιορισμούς από τότε.

Η εφημερίδα Sunday Times ανέφερε ότι οι Βρετανοί υπουργοί κατέληξαν σε συμφωνία για την έγκριση ενός σχεδίου τριών σημείων που θα μπορούσε να οδηγήσει στην άρση ορισμένων περιορισμών στις αρχές Μαρτίου. Τα περιοριστικά μέτρα ανά περιοχή θα αρθούν μόλις μειωθεί το ποσοστό θανάτου και διασωληνωμένων και εμβολιαστούν τα ευάλωτα άτομα.

Η χώρα, η οποία έχει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από κορονοϊό στην Ευρώπη, βρίσκεται σε λοκντάουν από τις 5 Ιανουαρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα