ΑΘΗΝΑ
00:51
|
24.04.2024
Το χιόνι μετέτρεψε σε αρκτικό τοπίο την κοκκινωπή αμμώδη έκταση της ερήμου της Αλγερίας...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν αρκετές περιοχές του πλανήτη με τις θερμοκρασίες να χτυπούν ιστορικά χαμηλά και τα χιόνια να μεταμορφώνουν σε αρκτικά τοποία τις αμμώδεις εκτάσεις των ερήμων.

Η έρημος της Σαχάρας πάγωσε, ενώ το χιόνι σκέπασε περιοχές ττης Σαουδικής Αραβίας με την θερμοκρασία να πέφτει στους -2 βαθμούς Κελσίου, κάτι που είχε να συμβεί εδώ κι έναν αιώνα.

Ο φωτογράφος Καρίμ Μπουσετάτα, που κατάγεται από την Άιν Σέφρα, αποτύπωσε με το φακό του το σπάνιο, για την περιοχή, καιρικό φαινόμενο που μετέτρεψε σε αρκτικό τοπίο την κοκκινωπή αμμώδη έκταση της ερήμου της Αλγερίας, που αποτελεί τμήμα της Σαχάρας.

Η τελευταία μεγάλη χιονόπτωση που κάλυψε την κόκκινη άμμο της ερήμου στην Άιν Σέφρα ήταν τον Φεβρουάριο του 1979 όταν χιόνισε επί 30 ολόκληρα λεπτά.

Ελαφρές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν επίσης και για μικρό χρονικό διάστημα το 2005 και το 2012.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της περιοχής Ασεέρ στα νοτιοδυτικά της Σαουδικής Αραβίας βλέπουν το θερμόμετρο να φτάνει σε ιστορικά χαμηλά (-2 βαθμοί Κελσίου).

Η έρημος της Σαχάρας καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αφρικής και έχει περάσει από ποικίλες αλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας τα τελευταία εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες αναμένεται να γίνει ξανά πράσινη σε περίπου 15.000 χρόνια.

Πηγή: Daily Mail

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Ο καιρός σήμερα: Λασποβροχές, σκόνη και ζέστη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα