ΑΘΗΝΑ
21:29
|
26.04.2024
Από τα 47.780 κρούσματα κορονοϊού που έλαβαν εξιτήριο κατά το πρώτο πανδμικό κύμα, το 29,4% επέστρεψε στα νοσοκομεία μέσα σε 140 μέρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Λέστερ έδειξε ότι το 1/3 των ασθενών που έχουν αναρρώσει από την Covid-19 επιστρέφουν μέσα σε διάστημα πέντε μηνών ξανά στο νοσοκομείο, ενώ ένας στους οκτώ πεθαίνει σε δίαστημα 140 ημερών μετά την ανάρωσή του, αναφέρει η «Daily Mail».

Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου Λέστερ, από τα 47.780 κρούσματα κορονοϊού που έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο κατά το πρώτο πανδμικό κύμα, το 29,4% επέστρεψε στις δομές παροχής υγειονομικής φροντίδας μέσα σε 140 μέρες. Επιπλέον, το 12,3% των ασθενών που επέστρεψαν άφησαν στα νοσοκομεία την τελευταία τους πνοή.

Για τον επικεφαλής της έρευνας, Κάμλες Κάντι, πρόκειται για τη «μεγαλύτερη μελέτη των ασθενών που έλαβαν εξιτήριο από νοσοκομείο, μετά την εισαγωγή τους με Covid-19».

«Οι άνθρωποι φαίνεται πως πηγαίνουν σπίτι, εμφανίζουν μακροχρόνια συμπτώματα, επιστρέφουν και πεθαίνουν. Βλέπουμε πως το 30% επιστρέφουν στο νοσοκομείο, αυτοί είναι πολλοί άνθρωποι, οι αριθμοί είναι τόσο μεγάλοι», υπογράμμισε ο Κάμλες Κάντι.

Τα ημερήσια κρούσματα στη Βρετανία, που έχει χτυπηθεί από τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που είναι πολύ μεταδοτική, ανέρχονται στις 50 χιλιάδες περίπου, ενώ καθημερινά χάνουν τη ζωή τους από τον κορονοϊό, πάνω από χίλιοι άνθρωποι.

Στις εντατικές, οι γιατροί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην καταρρεύσει το σύστημα παροχής οξυγόνου, με την πληρότητα να αγγίζει το όριο του συστήματος υγείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα