ΑΘΗΝΑ
22:51
|
16.04.2024
Ακατάλληλα αρνητικά τεστ, ουρές αναμονής και σκέψεις για δημιουργία ξενοδοχείων καραντίνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ουρές και συνωστισμός στις αφίξεις του διεθνούς αεροδρομίου “Χίθροου” του Λονδίνου καθώς από σήμερα και για τέσσερις εβδομάδες το Ηνωμένο Βασίλειο κλείνει όλους τους ταξιδιωτικούς διαδρόμους προκειμένου η χώρα να προστατευθεί από την έλευση νέων στελεχών και μεταλλάξεων του κορονοϊού.

Όποιος ταξιδεύει προς την Βρετανία από το εξωτερικό θα πρέπει να έχει αρνητικό τεστ Covid-19 εντός των τελευταίων 72 ωρών και να συμπληρώσει μια φόρμα εντοπισμού επιβατών, μέτρο του οποίου η ισχύς ξεκίνησε σήμερα. Σε εκατοντάδες, όμως, ταξιδιώτες σήμερα δεν επετράπη να ταξιδέψουν με τελικό προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς οι αεροπορικές εταιρείες έκριναν ακατάλληλα ή μη ικανοποιητικά τα αρνητικά τεστ που προσκόμιζαν. Επιπλέον, η βρετανική ηγεσία εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας ξενοδοχειακών μονάδων – καραντίνας για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα.

Η 23χρονη Χάνα Χόλαντ, δεν κατάφερε να επιβιβαστεί στην πτήση από τη Φιλαδέλφεια στο Λονδίνο παρόλο που διέθετε αρνητικό τεστ νέου κορονοϊού. Ο πατέρας της δήλωσε στον βρετανικό Ιντιπέντεντ (Independent): “Βρετανός υπάλληλος της Αμέρικαν Έρλαϊνς διεμήνυε σε όσους διέθεταν αρνητικό rapid τεστ ότι δεν είναι έγκυρο για να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η κόρη τον παρακαλούσε κλαίγοντας να της επιτρέψει να επιβιβαστεί στην πτήση. Είναι παράλογο διότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης το rapid τεστ θεωρείται έγκυρο”.

Οι επιβάτες που κατάφεραν να φτάσουν σήμερα στο αεροδρόμιο του Λονδίνου περίμεναν σε ουρές για 90 λεπτά για να ελεγχθούν από τους συνοριακούς υπαλλήλους  τα αρνητικά τους τεστ και να συμπληρώσουν τα έγγραφα για την δεκαήμερη καραντίνα τους.

Πηγή: Independent, Daily Mail

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα