ΑΘΗΝΑ
23:16
|
08.05.2024
Τον Δεκέμβριο Ρώσοι διπλωμάτες χαρακτηρίστηκαν personae non gratae και κλήθηκαν να εγκαταλείψουν την Ολλανδία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την απέλαση δύο υπαλλήλων της Ολλανδικής πρεσβείας, οι οποίοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

«Είπαμε στον εκπρόσωπο της Ολλανδικής πρεσβείας ότι η ρωσική πλευρά έλαβε μία απόφαση, στην κατεύθυνση της αρχής της αμοιβαιότητας, να απελάσει δύο υπαλλήλους της πρεσβείας στη Μόσχα από τη Ρωσία. Είναι υποχρεωμένοι να φύγουν εντός δύο εβδομάδων» αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Ο Ολλανδός διπλωμάτης Τζουστ Ρέιντζες κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σήμερα Δευτέρα (18/1). Το Υπουργείο εξέφρασε την διαμαρτυρία του κατά της προσχηματικής απέλασης δύο Ρώσων διπλωματών από την Ολλανδία τον Δεκέμβριου υποκινούμενης από ενέργειες που «δεν συνάδουν με την διπλωματική τους ιδιότητα».

Υπενθυμίζεται ότι, οι Ρώσοι διπλωμάτες χαρακτηρίστηκαν “ανεπιθύμητα πρόσωπα” (personae non gratae) και κλήθηκαν να εγκαταλείψουν την Ολλανδία επειδή κρίθηκε πως είχαν περισσότερη σχέση με τις μυστικές υπηρεσίες και την κατασκοπεία παρά με τη διπλωματία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην απέλαση Ρώσου στρατιωτικού ακολούθου θα προχωρήσει η Βρετανία

Σοβαρός κίνδυνος για την Κύπρο και την Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχείς οι προκλήσεις της Άγκυρας

Ενισχύονται οι οικονομικές σχέσεις Τουρκίας-Κουβέιτ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα