ΑΘΗΝΑ
20:08
|
26.04.2024
Η κα Θεοδωρίδου ανέφερε ότι σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αρχής της Νορβηγίας που διερεύνησε τα περιστατικά, οι θάνατοι δεν συνδέονται με τον εμβόλιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους θανάτους ηλικιωμένων που καταγράφηκαν στη Νορβηγία αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών ενάντια στον κορονοϊό, στη χώρα.

«Το εμβόλιο του κορονοϊού δεν προκαλεί νόσο» ξεκαθάρισε η κυρία Θεοδωρίδου, ενώ τόνισε ότι αν κάποιος εμβολιασμένος νοσήσει αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η λοίμωξη είχε δρομολογηθεί πριν τον εμβολιασμό.

Η κα Θεοδωρίδου ανέφερε ότι σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αρχής της Νορβηγίας που διερεύνησε τα περιστατικά, οι θάνατοι δεν συνδέονται με τον εμβόλιο. Ανέφερε μάλιστα το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου έχουν γίνει περισσότεροι από 4 εκατ. εμβολιασμοί χωρίς να έχουν εμφανιστεί ανάλογα περιστατικά.

Σημείωσε ότι τα περιστατικά στην Νορβηγία αφορούσαν υπερήλικα άτομα, ενώ ο αριθμός των θανάτων δεν υπερβαίνει τον εκτιμώμενο αριθμό θανάτου ατόμων σε αυτές τις ηλικίες.

Όπως εξήγησε, έχουν γίνει μέχρι στιγμής 40 εκατ. εμβόλια σε περισσότερες από 50 χώρες και υπενθύμισε ότι στις κλινικές μελέτες συμμετέχουν 30.000-40.000 συμμετέχοντες ανά μελέτη, ενώ η παρακολούθηση συνεχίζεται και μετά την έναρξη της εφαρμογής τους για να ανιχνευθεί τυχόν σπάνια επιπλοκή της τάξης του ένα στο εκατομμύριο.

Η πρόεδρος της επιτροπής απάντησε και στο ερώτημα που ακούγεται συχνά είναι ότι το εμβόλιο θετικοποιεί τα τεστ, τόσο το rapid όσο και το μοριακό, κάτι που η ίδια διέψευσε κατηγορηματικά. «Αν συμβεί αυτό σημαίνει ότι έχει μολυνθεί ο εμβολιαζόμενος» τόνισε.

Εξάλλου, διευκρίνισε ότι τα εμβόλια για πνευμονιόκοκκο και γρίπη μπορούν να γίνουν 15 ημέρες πριν και μετά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. 

Πηγές: Sputnik, CNN Greece

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα