ΑΘΗΝΑ
05:19
|
08.03.2021
Οι νέες μεταλλάξεις θεωρούνται εξαιρετικά μολυσματικές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 25 νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού Covid-19 στη Γερμανία έχουν καταγράψει το τελευταίο διάστημα οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του τύπου μετάλλαξης που πρωτο-εντοπίστηκε σε Βρετανία και Νότια Αφρική καθιστώντας κατά 50% πιο εύκολη τη μετάδοσή του.

Εκπρόσωπος του γερμανικού επιστημονικού Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI) τόνισε σήμερα πως αυτές οι 25 νέες μεταλλάξεις είναι εξαιρετικά μολυσματικές.  Οι περισσότερες από αυτές καταγράφηκαν στα κρατίδια του Βερολίνου, της Βαυαρίας, της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, της Κάτω Σαξονίας, της Βάδης – Βυρτεμβέργης και της Σαξονίας.

Danger of a second wave of the epidemic, warns the Koch Institute | ATHENS  9,84

Η μετάλλαξη που περιγράφηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική εντοπίστηκε στις υπόλοιπες πέντε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ινστιτούτου RKI, σε 17 περιπτώσεις της πρώτης ομάδας υπάρχει σύνδεση με το εξωτερικό, σε 16 περιπτώσεις με τη Βρετανία, σε μία περίπτωση με την Τσεχία. Σε τρεις περιπτώσεις, η προέλευση εξακολουθεί να ιχνηλατείται.  Και στις πέντε περιπτώσεις της δεύτερης ομάδας υπάρχει σύνδεση με τη Νότια Αφρική.

Την περασμένη Πέμπτη, ο αριθμός των γνωστών περιπτώσεων, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της RKI Λοταρ Βίλερ, ήταν 20, γεγονός που φανερώνει, κατά μία έννοια,και την ταχύτητα μεταλλάξεων του νέου κορονοϊού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φον ντερ Λάιεν: Σημαντικά περισσότερα εμβόλια στην ΕΕ από τον Απρίλιο

Ιταλία: «Μέσα στο καλοκαίρι θα εμβολιαστούν όλοι», λέει η κυβέρνηση

Κορονοϊός: 1.142 κρούσματα, 53 θάνατοι

Ν. Ηλιόπουλος: Κυβερνητική παραδοχή αποτυχίας το νέο lockdown

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα