ΑΘΗΝΑ
20:21
|
19.04.2024
Πότε αρχίζει το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα των 211 εκ. με το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας από τον ιό στον κόσμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία νοσηλεύτρια, είναι η πρώτη πολίτης της Βραζιλίας, που έλαβε την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού. Η ρυθμιστική αρχή Anvisa ενέκρινε ομόφωνα την επείγουσα χρήση των εμβολίων της Οξφόρδης/Astra Zeneca και της κινεζικής εταιρείας Sinovac για τη νόσο Covid-19. Οι δόσεις των δύο εγκεκριμένων εμβολίων θα διανεμηθούν στις 27 πολιτείες της Βραζιλίας.

Ο υπουργός Υγείας, στρατηγός Εντουάρντου Παζουέλου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το εθνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα των 211 εκατομμυρίων πολιτών θα ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών. Πρόσθεσε ότι δύο βιοϊατρικά κέντρα της Βραζιλίας θα συμμετέχουν και θα συνεργαστούν στην παραγωγή των εμβολίων που ενεκρίθησαν από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή υγείας.

Η κατάσταση της πανδημίας στη Βραζιλία είναι σοβαρή με τη χώρα να κατέχει τον δεύτερο μεγαλύτερο απολογισμό θανάτων από τη νόσο Covid-19 στον κόσμο. Πολλά νοσοκομεία, ειδικά στην πολιτεία Αμαζόνας, βρίσκονται σε οριακή κατάσταση με σημαντικές ελλείψεις σε οξυγόνο, προσωπικό κι άλλες βασικές υπηρεσίες για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των ασθενών.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος είχε αρχικά υποβαθμίσει την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα και δηλώνει αρνητής του εμβολίου, επικρίνεται εκ νέου τους τελευταίους μήνες για την ολιγωρία που έχει επιδείξει η ηγεσία του απέναντι στο δεύτερο κύμα του νέου κορονοϊού.

Χθες Κυριακή οι υγειονομικές αρχές της Βραζιλίας κατέγραψαν 551 ακόμη θανάτους. Ήταν η πρώτη φορά μετά από διάστημα έξι ημερών που ο αριθμός των θυμάτων της νόσου Covid-19 έπεσε κάτω από τους 1.000 ανά ημέρα. Συνολικά περισσότεροι από 210.000 άνθρωποι στη χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές του νέου κορονοϊού, ενώ οι μολύνσεις έχουν ξεπεράσει τις 8,4 εκατομμύρια.

Η νοσηλεύτρια που έλαβε πρώτη το εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι η Μόνικα Καλαζάνς, 54 ετών από το Σάο Πάολο. Η νοσηλεύτρια εμβολιάστηκε με το κινεζικό εμβόλιο CoronaVac της Sinovac. Το εμβόλιο της Sinovac χρησιμοποιείται επίσης στην Κίνα, την Ινδονησία και την Τουρκία.



Την περασμένη εβδομάδα οι ερευνητές είχαν δηλώσει ότι το κινεζικό εμβόλιο CoronaVac έδειξε αποτελεσματικότητα μεταξύ 50% και 90% σε δοκιμές που έγιναν στη Βραζιλία. Ο Μπολσονάρου χλεύασε την απογοητευτική αποτελεσματικότητα της CoronaVac, αλλά το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας συμφώνησε να αρχίσουν οι διανομές εμβολίου προκειμένου να επιτευχθεί η σταδιακή συλλογική ανοσία.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Πύργος: Τραυματίστηκε 19χρονος σε αιματηρή συμπλοκή μαθητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα