ΑΘΗΝΑ
14:00
|
27.06.2026
Χιονιστιβάδα έπληξε τη Δευτέρα (18/1) χιονοδρομικό θέρετρο στο Καρατσάι - Τσερκεσίων στο όρος Μούσα-Ατσιτάρα στο Ντομπάι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιονιστιβάδα έπληξε τη Δευτέρα (18/1) χιονοδρομικό θέρετρο στο Καρατσάι – Τσερκεσίων στο όρος Μούσα-Ατσιτάρα στο Ντομπάι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επλήγησαν δύο επιχειρήσεις ενοικίασης σκι και ένα καφέ. Εκτιμάται ότι έως 12 άτομα έχουν παγιδευτεί κάτω από το χιόνι. 

Ομάδες διάσωσης έχουν σπεύσει στο σημείο και εργάζονται για τον απεγκλωβισμό των θυμάτων.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η καταστροφή ενδεχομένως να προκλήθηκε από τεχνητή σεισμική δόνηση που πραγματοποιήθηκε σε άλλο σημείο για μία ελεγχόμενη πρόκληση χιονοστιβάδας, η οποία δεν προκάλεσε ζημιές.

“Σήμερα προκαλέσαμε με τεχνητά μέσα μια χιονοστιβάδα, η οποία δεν έβλαψε κανέναν. Ωστόσο, η δόνηση πιθανότατα να πυροδότησε νέα χιονοστιβάδα σε άλλο σημείο…» δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, Χιζίρ Τσοτσάεφ.

Οι αρχές σημείωσαν επίσης ότι, η χιονοστιβάδα ήταν μεσαίου μεγέθους – αρκετές δεκάδες χιλιάδες κυβικά μέτρα χιονιού.

Πηγή: Sputnik.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Βοιωτία-Εστάλη μήνυμα από το 112

Συντριβή μικρού αεροσκάφους σε ουρανοξύστη στο Πεκίνο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 3 του Μετρό λόγω έργων

Κλειστές για το κοινό περιοχές του Δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα