ΑΘΗΝΑ
03:49
|
19.04.2024
Η Ρωσίδα ζήτησε σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και οι άλλοι να “αντιμετωπίζουν τα προβλήματα στη χώρα τους”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Άμεση ήταν η αντίδραση της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας στην ανάρτηση-δήλωση συμβούλου του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για τη σύλληψη του Αλεξέι Ναβάλνι στο αεροδρόμιο της Μόσχας. Η Μαρία Ζαχάροβα προέτρεψε τον Αμερικανό σύμβουλο, Τζέικ Σάλιβαν, να “αντιμετωπίσει τα προβλήματα στη χώρα του”.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, ζήτησε από τη Μόσχα να προχωρήσει στην άμεση αποφυλάκιση του Ρώσου αντιπολιτευόμενου. Η μαρία Ζχάροβα απάντησε γράφοντας τα εξής: “Αυτό που θέλω να πω στον κ. Σάλιβαν, καθώς και σε πολλές άλλες ξένες προσωπικότητες που δημοσιεύουν έτοιμα σχόλια, είναι να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο, να μην παραβιάζουν την εθνική νομοθεσία των κυρίαρχων κρατών και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στη χώρα τους”.

Ο Ναβάλνι, επικριτής της ρωσικής κυβέρνησης, επέστρεψε την Κυριακή στη Ρωσία από τη Γερμανία. Η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος συνελήφθη και θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τη σχετική απόφαση του δικαστηρίου. Ο Ρώσος μπλόγκερ κατηγορείται για παραβίαση των δύο ανασταλτικών ποινών που του έχουν επιβληθεί.

Πηγή: Sputnik International

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα