ΑΘΗΝΑ
04:49
|
26.04.2024
Η ιστορία του 36χρονου Αντίτια Σινγκ που θυμίζει το σενάριο της ταινίας “The Terminal” με τον Τομ Χανκς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας άνδρας, ο οποίος φοβόταν να επιβιβαστεί σε πτήση και να πετάξει εν μέσω της πανδημίας, ζούσε ανενόχλητος και κυρίως απαρατήρητος για τρεις ολόκληρους μήνες σε ασφαλή χώρο στον αερολιμένα του Σικάγου. Ο 36χρονος Αντίτια Σινγκ συνελήφθη τελικά το περασμένο Σάββατο όταν υπάλληλος του αεροδρομίου του ζήτησε να επιδείξει την ταυτότητά του.  

Εκείνος φέρεται να του έδειξε μία καρτέλα-σήμα του αεροδρομίου, η οποία απεδείχθη ότι ανήκε σε υπεύθυνο λειτουργίας του αεροδρομίου. Η απώλεια του σήματος είχε δηλωθεί στις 26 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 36χρονος αφίχθη στο αεροδρόμιο Ο’ Χέιρ του Σικάγου με πτήση από το Λος Άντζελες στις 19 Οκτωβρίου. Η εφημερίδα “Σικάγο Τρίμπιουν” γράφει ότι ο 36χρονος κατηγορείται για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένο χώρο αεροδρομίου- που αποτελεί κακούργημα- και για κλοπή. Η βοηθός εισαγγελέα του Σικάγου Καθλίν Χάγκερτι δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο 36χρονος βρήκε την κάρτα προσωπικού στο αεροδρόμιο και “φοβόταν να πάει σπίτι του λόγω του κορονοϊού”. Η ίδια αξιωματούχος ανέφερε ότι ο Σινγκ επιβίωνε με τρόφιμα που του προσέφεραν οι επιβάτες. Σημείωσε επίσης ότι ο συλληφθείς έχει λευκό ποινικό μητρώο. Δεν είναι σαφές ακόμα γιατί ο κ. Σινγκ, κάτοικος Λος Άντζελες, βρισκόταν στο Σικάγο.

“Το δικαστήριο θεωρεί αυτά τα δεδομένα και τις συνθήκες αρκετά σοκαριστικές για τη φερόμενη περίοδο που συνέβησαν”, δήλωσε η δικαστής που ανέλαβε την υπόθεση. “Το να βρίσκεται σε προστατευόμενο τμήμα του αεροδρομίου με ψεύτικη κάρτα, με βάση την ανάγκη τα αεροδρόμια να είναι απολύτως ασφαλή, προκειμένου οι άνθρωποι να νιώθουν ασφαλείς για να ταξιδέψουν, θεωρώ ότι αυτές τις φερόμενες ενέργειες τον καθιστούν κίνδυνο για την κοινότητα”, πρόσθεσε.  

Η εγγύηση για τον 36χρονο ορίστηκε στα 1.000 δολάρια. Αν την καταβάλει και αφεθεί ελεύθερος, του απαγορεύεται να μπει στο αεροδρόμιο. Η υπηρεσία αεροπορίας του Σικάγο σε ανακοίνωση επισημαίνει ότι υψηλότερη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των αεροδρομίων, αλλά σημειώνει ότι ο 36χρονος δεν αποτελούσε κίνδυνο.

Η ιστορία θυμίζει το σενάριο της ταινίας “The Terminal” με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς στον ρόλο του Βίκτορ Ναβόρσκι, που βρίσκεται παγιδευμένος στο αεροδρόμιο JFK, όταν πληροφορείται ότι η χώρα του βρίσκεται σε εμφύλιο και το διαβατήριό του δεν ισχύει πια.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα