ΑΘΗΝΑ
11:58
|
20.04.2024
"Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε 4,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraΖeneca», προανήγγειλε, ο υπουργός Επικρατείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε 4,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraΖeneca», προανήγγειλε, μιλώντας στο “Θέμα 104,6”, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Αναφορικά με την πορεία του εμβολιασμού, ο υπουργός σημείωσε ότι έχει εμβολιαστεί το 0,08% του πληθυσμού, τονίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν στη χώρα και άλλα εμβολιαστικά κέντρα.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία εμβολιασμού», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι στην Ελλάδα τηρούνται τα ραντεβού για εμβολιασμό σε ποσοστό 97%.

Επίσης, αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού μαζί με ηγέτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έγκρισης άλλων εμβολίων και συγκεκριμένα των AstraZeneca-Οξφόρδης. Και αυτό, διότι όταν πάρει το πράσινο φως, καθότι είναι αμιγώς ευρωπαϊκό φάρμακο, θα είναι πιο εύκολη η ροή και διοχέτευσή του, σημείωσε ο υπουργός.

Καθοριστικό είναι, σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, και το εμβόλιο της Johnson & Johnson, διότι είναι μονοδοσικό, «μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα στον πληθυσμό και δημιουργεί εύκολη διαχείριση».


Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι το αυστηρό lockdown έφερε την Ελλάδα σε καλύτερη θέση από άλλες χώρες της ΕΕ.

«Η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη σε έκταση και βαθύτερη σε εύρος καθολική απαγόρευση. Δεν είναι ορθό όμως να βρισκόμαστε σε αυτήν αιωνίως, αλλά η λογική κλεινόμαστε και προσέχουμε έχει να κάνει με το ανοίγουμε προσεκτικά την αγορά», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι «υγειονομικά ρευστή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα