ΑΘΗΝΑ
18:36
|
26.04.2024
Το 56% των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα δηλώνει ότι είδε το εισόδημά του να μειώνεται, ενώ μόλις 40% εργάστηκε με τηλεργασία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άσχημα είναι τα νέα για τα εισοδήματα των εργαζομένων εν μέσω πανδημίας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για τη ΓΣΕΕ, το 56% των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα δηλώνει ότι είδε το εισόδημά του να μειώνεται την περίοδο του κορονοϊού.

Αναλύοντας το δημοσκοπικό εύρημα το 7% είδε το εισόδημά του να μειώνεται έως 10%, το 13% είδε το εισόδημά του να μειώνεται έως 11% -20%, το 14% είδε το εισόδημά του να μειώνεται έως 21% -30%. 13% είδε το εισόδημά του να μειώνεται έως 11% -20%. 22% είχε μείωση πάνω από 31%.

Άσχημα είναι και τα νέα από το μέτωπο της τηλεργασίας, με μόλις το 40% να δηλώνει πως χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη μέθοδο.

Οι ερωτηθέντες εμφανίζονται αρκετά επιφυλακτικοί απέναντι στην τηλεργασία, με το 54% να τη θεωρεί αρνητική για τα εργασιακά δικαιώματα, το 65% για το ωράριο, το 54% για την ψυχική ισορροπία, το 52% για την προσωπική ζωή, το 40% για την επαγγελματική εξέλιξη και την αμοιβή. Μόνο σε ό,τι αφορά την παραγωγικότητα υπερτερούν οι θετικές γνώμες (44%).

Τέλος, η απαισιοδοξία κυριαρχεί σε σχέση με την πορεία της χώρας, με το 56% να δηλώνει απαισιόδοξο για την πορεία της χώρας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα 1.500 ατόμων τον Ιανουάριο.

Πηγές: Alco, Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Απόλυση τεμπέληδων δικαστών από το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα