ΑΘΗΝΑ
01:23
|
19.04.2024
Η 22χρονη Ράιλι Τζουν Γουίλιαμς φέρεται να σκόπευε να πουλήσει τα δεδομένα σε υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνελήφθη η οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία είχε μαζί με πλήθος εισβάλει στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, και κατηγορείται για την κλοπή ενός λάπτοπ ή ενός σκληρού δίσκου από το γραφείο της Δημοκρατικής προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Η 22χρονη Ράιλι Τζουν Γουίλιαμς τελούσε υπό κράτηση στην Πενσιλβάνια με τις κατηγορίες της βίαιης εισόδου ή άτακτης συμπεριφοράς και εισόδου σε απαγορευμένο χώρο του Καπιτωλίου – τις ίδιες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν όσοι συμμετείχαν στα γεγονότα εκείνη την ημέρα. Πρώην σύντροφος της συλληφθείσας κατέθεσε ότι η 22χρονη σκόπευε να πουλήσει τα δεδομένα σε υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας. Ο πληροφοριοδότης, πρώην σύντροφος της Γουίλιαμς ισχυρίστηκε ότι η 22χρονη σκόπευε να στείλει τον υπολογιστή “σε έναν φίλο στη Ρωσία”, ο οποίος στη συνέχεια σχεδίαζε να τον πουλήσει στην SVR, τη ρωσική υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών. Σύμφωνα πάντα με τον πληροφοριοδότη, “η μεταφορά του υπολογιστή στη Ρωσία απέτυχε, για άγνωστους λόγους” και η Γουίλιαμς τον έχει ακόμη στην κατοχή της ή τον κατέστρεψε. Πάντως στη σύλληψή της δεν γίνεται καμία αναφορά για κλοπή δεδομένων και η έρευνα του FBI φέρεται να είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το FBI, φαίνεται ότι η Γουίλιαμς εγκατέλειψε το σπίτι όπου διέμενε με τη μητέρα της, κοντά στο Χάρισμπεργκ της Πενσιλβάνιας, απενεργοποίησε το τηλέφωνό της και κατέβασε όλους τους λογαριασμούς της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η κλοπή ηλεκτρονικών συσκευών από τα γραφεία βουλευτών και γερουσιαστών ανησυχεί ιδιαίτερα τις αρχές μετά την κατάληψη του κτιρίου από τους υποστηρικτές του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.  Ο ασκών χρέη γενικού εισαγγελέα Μάικλ Σέργουιν είπε μετά την επίθεση ότι κάποιες από τις κλοπές αυτές ενδέχεται να θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα