ΑΘΗΝΑ
22:25
|
08.05.2024
Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι – Ακολούθησε σειρά μετασεισμών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε την επαρχία Σαν Χουάν της Αργεντινής (δυτικά-βορειοδυτικά), με το επίκεντρό της να εντοπίζεται σε απόσταση 31 χιλιομέτρων νότια-νοτιοδυτικά της πόλης Ποκίτο, το βράδυ χθες Δευτέρα (τοπική ώρα· 04:46 σήμερα Τρίτη ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS) ο σεισμός είχε ισχύ 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.  Σύμφωνα με το γερμανικό Κέντρο Έρευνας Γεωεπιστημών (GFZ) ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών και έγινε σε μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Δεν είναι γνωστό ακόμη εάν η σεισμική δόνηση προκάλεσε θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN οι αρχές της Αργεντινής δεν εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι. Μετά τον κύριο σεισμό σημειώθηκαν αρκετοί μετασεισμοί.

Ο κυβερνήτης του Σαν Χουάν, Σέρχιο Ουνιάς, κάλεσε τον κόσμο να διατηρήσει την ψυχραιμία του ενώ διαβεβαίωσε ότι οι αρχές της Πολιτικής Προστασίας, οι δημοτικές υπηρεσίες και η Αστυνομία είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

“Ήταν πολύ ισχυρός σεισμός”, δήλωσε στο CCN o δημοσιογράφος από την Αργεντινή Αγκοστίνα Μοντάνιο, και πρόσθεσε, “έπεσαν όλα τα πράγματα από τα ράφια στο σπίτι”.

Πηγή: CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα