ΑΘΗΝΑ
05:53
|
26.04.2024
Η στρατιωτική δραστηριότητα του Όσλο και η ΝΑΤΟϊκή κινητικότητα προς τα ρωσικά σύνορα μπορεί να έχει "αρνητικές επιπτώσεις" στην περιοχή της Αρκτικής τόνισε ο Λαβρόφ…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η στρατιωτική δραστηριότητα του Όσλο και η ΝΑΤΟϊκή κινητικότητα εγγύτερα προς τα ρωσικά σύνορα μπορεί να έχει “αρνητικές επιπτώσεις” στην περιοχή της Αρκτικής και στα βόρεια σύνορα αμφοτέρων χωρών τόνισε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με την 44χρονη Νορβηγίδα ομόλογό του, Ίνε Έρικσεν Σοράιντε..

Image

Ο Σεργκέι Λαβρόφ πρότεινε δε στη Νορβηγίδα ομόλογό του την έναρξη διμερούς διαλόγου προκειμένου να αρθούν οι όποιες ανησυχίες σχετικά με την εφαρμογή της συμφωνίας του Σβάλμπαντ του 1920, που οριοθετεί το βορειότερο κομμάτι του νορβηγικού βασιλείου. Επιπλέον απέρριψε ως αβάσιμες τις αιτιάσεις έναντι της Μόσχας περί κυβερνοεπιθέσεων σε δυτικές χώρες ή σκάνδαλα κατασκόπων.

Παράλληλα συζητήθηκαν επιμέρους θέματα των διμερών, περιφερεικών και διεθνών σχέσεων, με επίκεντρο την εκλογή της Νορβηγίας στα μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά τη διετία 2021-2022 και οι εξελίξεις σε Αφγανιστάν, Συρία και Σουδάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα