ΑΘΗΝΑ
18:45
|
25.09.2022
Ο Κάρλος Όλμες Τρουχίγιο, νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας καθώς παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα της COVID-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Άμυνας της Κολομβίας, Κάρλος Όλμες Τρουχίγιο, νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας καθώς παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα της COVID-19, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (18/1) η κυβέρνηση της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Ο υπουργός Άμυνας διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 την περασμένη εβδομάδα, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών ότι η επικεφαλής του, η Κλαούδια Μπλουμ, διαγνώστηκε επίσης πως έχει προσβληθεί.

«Ο υπουργός (…) συνεχίζει να νοσηλεύεται και του παρέχεται εντατική θεραπεία» ανέφερε η προεδρία σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα. Εκπρόσωπος της προεδρίας επιβεβαίωσε ότι η φράση αυτή σημαίνει πως ο κ. Όλμες Τρουχίγιο έχει εισαχθεί σε ΜΕΘ.

Ο υπουργός παρουσιάζει ιογενή πνευμονία, εξηγείται στην ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, από τον SARS-CoV-2 έχουν προσβληθεί η Πρώτη Κυρία Μαρία Χουλιάνα Ρουίς (τον Νοέμβριο) και η αντιπρόεδρος Μάρτα Λουσία Ραμίρες (τον Οκτώβριο).

Ο πρόεδρος της χώρας, ο Ιβάν Ντούκε, δεν έχει μολυνθεί από τον ιό. Υποβάλλεται σχεδόν καθημερινά σε τεστ, καθώς έχει υψηλό επίπεδο έκθεσης και πολυάσχολο πρόγραμμα.

Η χώρα των Άνδεων έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο πάνω από 1,9 εκατ. κρούσματα του SARS-CoV-2 και πάνω από 48.600 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπογραφή πρωτοκόλλου για τον τερματισμό της σύγκρουσης Κιργιστάν-Τατζικιστάν

Ανοιχτή επιστολή Μαδούρο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Το Ιράν διαμαρτύρεται στον πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου

Το κινέζικο πραξικόπημα που δεν ήταν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα