ΑΘΗΝΑ
21:52
|
17.05.2024
"Δεν έχω ιδέα! Μήπως ήταν καμία που δυσκολευόταν να περάσει το μάθημα;" διερρωτάται για την φοιτήτρια που τον κατήγγειλε για σεξουαλική παρενόχληση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη σιωπή του έσπασε ο πρώην καθηγητής του ΑΠΘ μετά από τις καταγγελίες δεκάδων φοιτητριών εις βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

Μιλώντας στον ALPHA, ο πρώην καθηγητής αρνήθηκε τα πάντα, ισχυριζόμενος ότι σεβόταν όλους τους φοιτητές του και ότι τους βοηθούσε να περάσουν το μάθημά του.

«Δεν έχω ιδέα! Μήπως ήταν καμία που δυσκολευόταν να περάσει το μάθημα; Μήπως βρήκε αυτόν τον τρόπο ώστε να με εκδικηθεί;» είπε απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε την πρώτη καταγγελία που έκανε πρώην φοιτήτρια του ΑΠΘ εναντίον του.

“Τη λυπόμουν και της είχα πει να έρθει στο γραφείο μου για να της πω τι να διαβάσει ώστε να περάσει το μάθημα. Δεν ήρθε ποτέ όμως. Την είδα μια φορά μετά τυχαία στον δρόμο. Ορκίζομαι στα παιδιά μου” συνέχισε, λέγοντας ότι απ’ ό,τι θυμάται επρόκειτο “για μια βασανισμένη κοπέλα”.

Παράλληλα, είπε ότι έβλεπε όλους τους φοιτητές του «σαν παιδιά του» και πως «ποτέ δεν έκανε κάτι κακό» σεβόμενος τις κοπέλες, όπως σεβόταν και “τα παιδιά του”>

“Το να ακουμπήσεις κάποιον στην πλάτη, αν έγινε κάτι τέτοιο σε κάποιο εργαστήριο, σημαίνει ότι υπάρχει υπονοούμενο; […] Είναι ντροπή τα όσα ακούγονται” είπε, αρνούμενος για άλλη μία φορά τις καταγγελίες των δεκάδων πρώην φοιτητριών του.

Σημειώνεται ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, στο επίκεντρο βρίσκονται καταγγελίες για διδάσκοντες σε δύο Σχολές του ΑΠΘ, ένας στη Φιλοσοφική και ο άλλος στο Γεωλογικό.

Επίσης, η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) Λίνα Σαλταμπάση, η οποία φοίτησε στο εν λόγω τμήμα, επιβεβαίωσε τις καταγγελίες της φοιτήτριας, δηλώνοντας ότι από το 1984 έχουν γίνει πάνω από 100 καταγγελίες για τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω τις καταγγελίες. Έχω ιδία γνώση και θα την καταθέσω όταν με καλέσει ο εισαγγελέας και ελπίζω ότι θα ενδυναμώσουμε άλλες φοιτήτριες, από το δικό μας τμήμα, αλλά και από άλλα τμήματα, να μην διστάσουν εάν υπάρχει δεδομένο περιστατικό. Δεν θέλουμε ένα κίνημα εκδίκησης, αλλά όταν για τον συγκεκριμένο άνθρωπο υπάρχουν εδώ και 30 χρόνια, από το 1984, πάνω 100 καταγγέλλουσες, μιλάμε για ένα κίνημα ηθικής αποκατάστασης και δικαιοσύνης» είπε, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Αττική: Σύλληψη 52χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα