ΑΘΗΝΑ
02:55
|
26.04.2024
Η εταιρεία Konkola Copper Mines, με έδρα τη Ζάμπια, η οποία εξορύσσει χαλκό συμφώνησε να ανταποκριθεί στις αξιώσεις χωρικών της Ζάμπιας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εταιρεία Konkola Copper Mines (KCM), με έδρα τη Ζάμπια, η οποία εξορύσσει χαλκό συμφώνησε να ανταποκριθεί στις αξιώσεις χωρικών της Ζάμπιας οι οποίοι υπέβαλαν μήνυση κατά της εταιρίας και του θυγατρικού βρετανικού εξορυκτικού ομίλου Vedanta Resources λόγω ρύπανσης, όπως ανέφεραν την Τρίτη οι δικηγόροι της εταιρίας.

Οι χωρικοί υπέβαλαν μήνυση εναντίον της KCM στο Λονδίνο το 2015 , ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς χαλκού στην Αφρική και της Vedanta ισχυριζόμενοι ότι τα απόβλητα από το ορυχείο χαλκού Εντσάνγκα ήταν υπεύθυνα για τη ρύπανση των πηγών νερού και της γης.

Οι ενάγοντες, που περιλάμβαναν 643 παιδιά, δήλωσαν ότι η τοξική απόρριψη των αποβλήτων των εξορυκτικών δραστηριοτήτων επηρέασε την υγεία των ανθρώπων που ζουν σε κοντινά χωριά, καθώς και τις γεωργικές και αλιευτικές δραστηριότητες – την κύρια πηγή εισοδήματος τους.

Δέον να σημειωθεί πως η Ζάμπια είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός χαλκού στην Αφρική και τα ορυχεία Εντσάνκγα είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός εργοδότης της χώρας, με περίπου 16.000 υπαλλήλους.

Πηγές: Africanews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Στέφανο Μονεμβασιάς

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα