ΑΘΗΝΑ
23:12
|
25.04.2024
Από το Μουσείο Ντιζάιν του Λονδίνου - Συμβολίζουν τις σχέσεις των δύο κρατών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Τείχος του Τραμπ στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών με το Μεξικό, όπως κάθε τείχος ή φράχτης, αναγέρθηκε για να χωρίζει τους ανθρώπους. Ωστόσο, η εγκατάσταση με τις ροζ τραμπάλες που δημιούργησε από μια ομάδα αρχιτεκτόνων στο Μεξικό πέτυχε να φέρει τους ανθρώπους των δύο κρατών πιο κοντά. Το Μουσείο Ντιζάιν του Λονδίνου στις όχθες του Τάμεση τιμά τους αρχιτέκτονες Ρόναλντ Ραέλ και Βιρτζίνια Σαν Φρατέλο  με το ετήσιο βραβείο Beazley Design of the Year για το έργο τους στο Τείχος του Τραμπ.

“Είμαστε αρχιτέκτονες, είμαστε σχεδιαστές αλλά αυτή είναι μια πράξη ακτιβισμού γιατί συγκεντρώνουμε τους ανθρώπους για να διασκεδάσουν, να μιλήσουν και να είναι εδώ ευτυχισμένοι”, είχε δηλώσει ο ακτιβιστής αρχιτέκτονας, Ρόναλντ Ραέλ. Παρόλο που οι ροζ τραμπάλες στήθηκαν μόνο για 20 λεπτά στο Τείχος, το βίντεο που κυκλοφόρησε με τον κόσμο που τις χρησιμοποίησε έκανε τον γύρο του κόσμου.

Οι δημιουργοί χρειάστηκαν δέκα χρόνια για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Αναφέρουν ότι θέλησαν να κινήσουν μια ειλικρινή αλλά και με χιούμορ συζήτηση για το θέμα του διαχωρισμού των ανθρώπων.

Ο διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος του Μουσείου Ντιζάιν του Λονδίνου, Τιμ Μάρλοου, δήλωσε για το έργο: “Το Τείχος Teeter-Totter (σ.σ. η ονομασία της εγκατάστασης) ενθάρρυνε νέους τρόπους ανθρώπινης σύνδεσης. Είναι μια εφευρετική αν και επώδυνη υπενθύμιση για το πώς οι άνθρωποι μπορούν να ξεπεράσουν τις δυνάμεις που προσπαθούν να τους χωρίσουν”.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα