ΑΘΗΝΑ
13:12
|
25.04.2024
Το Politico επικαλείται διπλωματικές πηγές που ισχυρίζονται πως η αλλαγή τόνου από την Άγκυρα αναγκάζει τους ηγέτες των κρατών της ΕΕ να αναθεωρήσουν περί κυρώσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico.eu σε χθεσινό άρθρο των συντακτών του Τζιάκομο Μπαριγκάτζι και Ριμ Μομτάζ εκτιμά πως η λογική από πλευρά της Τουρκίας της επαναπροσέγγισης με τις ευρωπαϊκές αρχές έχει φέρει σε δύσκολη θέση τις Βρυξέλλες.

Το κείμενο στέκεται στην έντονη κινητικότητα σε διπλωματικό επίπεδο των τελευταίων ημερών και θεωρεί σημαντική εξέλιξη την αναφορά του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Τούρκο ομολογό του, περί «θετικών ενδείξεων» σχετικά με την απόσυρση του σεισμογραφικού πλοίου Barbaros. Ακόμη μια ένδειξη αλλαγής πλεύσης από τουρκικής πλευράς θεωρείται η δήλωση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Ύπατο Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ και την επικεφαλής της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πως «η Τουρκία επιθυμεί να αλλάξει σελίδα».

Το Politico επικαλείται μάλιστα διπλωματικές πηγές που ισχυρίζονται πως η αλλαγή τόνου από την Άγκυρα αναγκάζει τους ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ να αναθεωρήσουν περί κυρώσεων, καθώς η Άγκυρα παραμένει ισχυρός εμπορικός εταίρος και εισαγωγέας ευρωπαϊκών προϊόντων, ενώ έχει ρόλο ρυθμιστή στο προσφυγικό ζήτημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα