ΑΘΗΝΑ
04:30
|
26.10.2021
Παρουσίασαν αρκετοί άνθρωποι συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό τους σε ιατρικό κέντρο της Καλιφόρνιας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Υγείας της Καλιφόρνιας απέστειλε έκθεση στη φαρμακευτική Moderna Inc για να την ενημερώσει ότι αρκετοί άνθρωποι, οι οποίοι έλαβαν δόση του εμβολίου του κατά του κορονοϊού σε ιατρικό κέντρο του Σαν Ντιέγκο παρουσίασαν αλλεργικές αντιδράσεις. Η αμερικανική εταιρεία απάντησε ότι το θέμα διερευνάται και απέδωσε το πρόβλημα με τις αλλεργικές αντιδράσεις σε μεμονωμένη παρτίδα των εμβολίων.

Ωστόσο, την Κυριακή ο επικεφαλής της ομάδας λοιμωξιολόγων της Καλιφόρνιας εξέδωσε ανακοίνωση συστήνοντας την παύση του εμβολιασμού των πολιτών με την παρτίδα 41L20A του εμβολίου της Moderna λόγω πιθανών αλλεργικών αντιδράσεων.

Η ανακοίνωση ανέφερε: “Ένας ανησυχητικά υψηλός και ασυνήθιστος αριθμός αλλεργικών αντιδράσεων καταγράφηκαν σε παρτίδα εμβολίων της Moderna που χορηγήθηκαν σε συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο. Λιγότεροι από δέκα πολίτες χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα για 24 ώρες”.

Η Moderna διευκρίνισε πως δεν έχει ενημερωθεί για παρόμοιες παρενέργειες από όλα εμβολιαστικά κέντρα που έχουν προμηθευτεί το εμβόλιό της.

Εξήγησε επίσης ότι είναι σε συνεχή επαφή με τις ρυθμιστικές υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ που εξετάζουν τις περιπτώσεις με τις αλλεργικές αντιδράσεις και αναμένει ενημέρωση για το αν θα πρέπει να αποσύρει την εν λόγω παρτίδα.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συμφωνία ΑΔΕΔΥ και συνδικαλιστικών οργανώσεων κατά αυταρχικών νόμων

Άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην Αίγυπτο με εντολή Σίσι

Κλειστός ο δρόμος Κορίνθου-Πατρών στο ύψος του Ζευγολατιού

Σε απεργία κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στην Cosco μετά το δυστύχημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα