ΑΘΗΝΑ
05:02
|
27.04.2024
Βοήθησαν και οι πιέσεις της αντιπολίτευσης για την αποχώρηση του Μανουέλ Βιγιέγας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανώτατος υγειονομικός αξιωματούχος στην περιφέρεια Μούρθια της Ισπανίας υπέβαλε την παραίτησή του, επειδή εμβολιάστηκε κατά του νέου κορονοϊού, αν και δεν ανήκε στις ομάδες προτεραιότητας που έχουν οριστεί για να λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ο Μανουέλ Βιγιέγας δεν παραιτήθηκε αμέσως, βοήθησαν οι έντονες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζητούσαν να αποχωρήσει ο αξιωματούχος από τη θέση του, καθώς παραβίασε τη σειρά προτεραιότητας. 

Δημοσιεύματα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν στον εμβολιασμό του, με τον Μανουέλ Βιγιέγας να αρνείται αρχικά να αποχωρήσει από τη θέση του. Μάλιστα υποστήριξε ότι έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου επειδή είναι γιατρός και η δουλειά του τον έφερνε σε τακτική επαφή με άλλους εργαζομένους στον τομέα υγείας, που βρίσκονταν σε υψηλό κίνδυνο μόλυνσης. “Ήταν μια απόφαση την οποία θεώρησα σωστή και συνεχίζω να την θεωρώ”, τόνισε.

Ωστόσο, η τοποθέτησή του αυτή προκάλεσε μεγαλύτερες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος της περιφέρειας της Μούρθια, ο Φερνάνδο Λόπεθ Μίρας, να ανακοινώνει ότι έκανε δεκτή την παραίτηση του Βιγιέγας.

Πηγή: Εφ.Συν., El Pais

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα