ΑΘΗΝΑ
02:32
|
08.05.2024
«Δεν σχολιάζω τί είπε ο Αμερικανός Πρέσβυς, ο οποίος έχει δικαίωμα να εκφράσει την οπτική της χώρας του», δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, δεν σχολίασε τις δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβυ, Τζέφρι Πάιατ, περί ελληνοαμερικανικής συμμαχίας κατά της Ρωσίας, αλλά αναφέρθηκε στις καλές ελληνορωσικές σχέσεις, αναφέρει ανταπόκριση του RIA Novosti.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση, «η αμερικανική πρεσβεία, στις 20 Ιανουαρίου, την ημέρα ορκωμοσίας του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, οργάνωσε εκδήλωση στην αρχαία Αγορά με τη συμμετοχή της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Ενώπιόν της, ο Αμερικανός πρέσβυς είπε ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν, μαζί με την Ελλάδα ως φίλο και σύμμαχο, να αντιμετωπίσουν προκλήσεις όπως η Ρωσία και η Κίνα, όπως και τις αυξανόμενες απειλές σε ένα σταθερό και ανοικτό διεθνές σύστημα και την τεχνολογική επανάσταση, ειδικότερα στον κυβερνοχώρο.

«Δεν σχολιάζω τί είπε ο Αμερικανός Πρέσβυς, ο οποίος έχει δικαίωμα να εκφράσει την οπτική της χώρας του», δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου σε ενημέρωση την Πέμπτη, απαντώντας σε ερώτηση εάν η Ελλάδα θεωρεί τη Ρωσία ως πρόκληση. «Όσο για την Ελλάδα, θα αναφερθώ στην επίσκεψη του κ. Λαβρόφ στην Ελλάδα, που πήγε πολύ καλά, πέρυσι τον Οκτώβριο. Και προσβλέπουμε στην επίσκεψη του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών, Αλεξάντερ Γκρουσκό, στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το RIA Novosti.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσκεψη Μελόνι στη Λιβύη

Νετανιάχου: Η πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς απέχει μακράν από τις βασικές απαιτήσεις μας

Ρωσία: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Βερολίνου να απαγορεύσει τη ρωσική σημαία στις 8-9 Μαΐου

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου καλεί τα ευρωπαϊκά κράτη να επιβάλουν κυρώσεις στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα