ΑΘΗΝΑ
16:29
|
18.05.2024
Η κακοποίηση της χρυσής στο πατινάζ ταχύτητας Shim Suk-hee ξεκίνησε στην εφηβεία της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κάθειρξη δέκα και πλέον ετών καταδικάστηκε προπονητής στη Νότια Κορέα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση σε βάρος αθλήτριας του πατινάζ ταχύτητας.  Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο BBC ο πρώην προπονητής πατινάζ ταχύτητας Cho Jae-beom καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση σε βάρος της χρυσής Ολυμπιονίκη Shim Suk-hee πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 που είχαν διοργανωθεί από τη Νότια Κορέα.

Ο κατηγορούμενος προπονητής ομολόγησε μόνο λεκτική και σωματική κακοποίηση σε βάρος της αθλήτριας.

Οι καταγγελίες σε βάρος του Cho Jae-beom ξεκίνησαν μετά την εμφάνιση και εξάπλωση του κινήματος #MeToo όταν ένας σημαντικός αριθμός αθλητριών της Νοτίου Κορέας βρήκαν το θάρρος να αποκαλύψουν τις κακοποιήσεις που υφίστανται από προπονητές τους. Η Shim Suk-hee κατηγόρησε για πρώτη φορά τον πρώην προπονητή της τον Ιανουάριο του 2018, όταν είπε ότι της είχε επιτεθεί επανειλημμένα από την εφηβεία της.  

Η αθλήτρια αποκάλυψε ότι ο προπονητής της την ξυλοκοπούσε από τα επτά της χρόνια και ότι της είχε σπάσει τα δάχτυλά της με ένα μπαστούνι του χόκεϊ επί πάγου. Στη συνέχεια, και άλλοι αθλητές εμφανίστηκαν και ο Cho τελικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών για επίθεση στην Shim και σε τρεις άλλες σκέιτερ.  

Σε μια νέα καταγγελία που υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018, η Shim κατηγόρησε τον Cho Jae-beom και για σεξουαλική επίθεση.  Η αθλήτρια υποστήριξε ότι η σεξουαλική επίθεση ξεκίνησε το 2014 όταν ήταν ακόμα μαθήτρια και συνεχίστηκε μέχρι λίγο πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες της Πιόνγκτσανγκ.  

Η νέα κατηγορία οδήγησε σε μία κινητοποίηση όπου συγκεντρώθηκαν σχεδόν 250.000 υπογραφές από άτομα που ζητούσαν να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή στον προπονητή.  

Ο Νοτιοκορεάτης αρνήθηκε εκ νέου τις σε βάρος του κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι η λεκτική και σωματική κακοποίηση εναντίον της Shim γινόταν στο πλαίσιο της αθλητικής πειθαρχίας.  Το νοτιοκορεατικό δικαστήριο διέταξε επίσης να παρακολουθήσει ο καταδικασθείς σεμινάρια 200 ωρών για δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων και του απαγόρευσε να συνεργάζεται με παιδιά και νέους για επτά χρόνια.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Η Τυνησία λέει ότι 23 μετανάστες αγνοούνται μετά την αναχώρηση τους με βάρκα για την Ιταλία

Οι φοιτητές της Χιλής απαιτούν από την κυβέρνηση να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ

Βίαιες διαδηλώσεις μαίνονται στη Νέα Καληδονία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα