ΑΘΗΝΑ
06:23
|
19.04.2024
Την περίπτωση έφερε στο φως ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ειδικευόμενος στρατιωτικός γιατρός σε κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, παρουσίασε βήχα και πυρετό, δύο εβδομάδες αφότου έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου για τον νέο κορονοϊό.

Το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ο 35χρονος γιατρός, έδειξε την περασμένη Κυριακή ότι είναι θετικός στη νόσο Covid-19 και από τότε βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του. Δε νοσηλεύεται καθώς τα συμπτώματα που παρουσιάζει είναι σχετικά ήπια.

Την περίπτωση κοινοποίησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, προκειμένου να καταδείξει όπως είπε, την ανάγκη μεγάλης προσοχής και αυστηρής τήρησης των μέτρων χωρίς κανέναν εφησυχασμό, ακόμα και για αυτούς που έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση, τουλάχιστον μέχρι να κάνουν και τη δεύτερη. 

“Ο γιατρός παρουσίασε βήχα και πυρετό και μετά τη διενέργεια τεστ εντοπίστηκε θετικός την περασμένη Κυριακή. Ο συγκεκριμένος γιατρός, ο οποίος είναι 35 ετών και ειδικευόμενος σε κλινική του ΑΧΕΠΑ, έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό 15 μέρες, προτού εμφανίσει συμπτώματα. Γι’ αυτό λέμε σε όλο τον κόσμο ότι θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, αυστηρή τήρηση των μέτρων και κανέναν εφησυχασμό, τουλάχιστον μέχρι να κάνουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου”, δήλωσε στο ethnos.gr ο κ. Γιαννάκος.

Την ίδια ώρα ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι για την περίπτωση του 35χρονου γιατρού σημειώνοντας ότι δεν ενημέρωσε κανένας τη διοίκηση του νοσοκομείου για το συμβάν, αλλά ούτε και την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, πριν από λίγες εβδομάδες, είχε γίνει γνωστό πως άλλοι τρεις υγειονομικοί στη Θεσσαλονίκη νόσησαν αφότου εμβολιάστηκαν και προτού λάβουν τη δεύτερη δόση του σκευάσματος.

Πηγή: thestival.gr, ethnos.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα