ΑΘΗΝΑ
19:21
|
25.04.2024
Μια νεότερη φάλαινα σε κίνδυνο οδήγησε τους δύτες στο κουφάρι του θηλαστικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κουφάρι φάλαινας 70 τόνων ανέσυρε η ακτοφυλακή στη νότια Ιταλία. Εκτιμάται πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη φάλαινα του είδους που έχει ποτέ εντοπιστεί στη λεκάνη της Μεσογείου. Οι δύτες της ιταλικής ακτοφυλακής εντόπισαν τη νεκρή φάλαινα στο λιμάνι του Σορέντο, κοντά στη Νάπολη, την περασμένη Κυριακή.

Αξιωματούχοι της ιταλικής ακτοφυλακής αναφέρουν ότι μια νεότερη φάλαινα σε κίνδυνο οδήγησε τους δύτες στο σημείο που κείτονταν η νεκρή φάλαινα. Η επιχείρηση ανάσυρσης της φάλαινας ολοκληρώθηκε μόλις χθες Τετάρτη.  Δύο πλοία συμμετείχαν στην επιχείρηση και το πτώμα ανακτήθηκε αργά την Τρίτη.

Η επόμενη ενέργεια είναι να γίνει νεκροψία από θαλάσσιους βιολόγους κι άλλους εμπειρογνώμονες που ερευνούν την αιτία θανάτου του θηλαστικού, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.  Οι αρμόδιοι φορείς εξετάζουν το ενδεχόμενο στη συνέχεια το κουφάρι της πελώριας φάλαινας να μεταφερθεί σε κάποιο μουσείο.

 Η ακτοφυλακή παρακολουθεί την περιοχή ελπίζοντας να εντοπίσει τη νεαρότερη φάλαινα, η οποία εξαφανίστηκε στη θάλασσα και ενδέχεται να κινδυνεύει.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Τροχαίο στη Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού για τον θάνατο του Λαλαούνη ζητά ο εισαγγελέας

Κέρκυρα: Πέντε χρόνια φυλακή σε τέως εισαγγελέα για χιλιάδες εξαφανισμένες δικογραφίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα