ΑΘΗΝΑ
12:56
|
18.04.2024
Νορβηγίδα βουλευτής πρότεινε την υποψηφιότητα των "fact-checkers", των επαληθευτών γεγονότων, για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτιμώντας πως «το πρώτο θύμα ενός πολέμου, είναι η αλήθεια», μια βουλευτής από τη Νορβηγία ανακοίνωσε σήμερα ότι πρότεινε την υποψηφιότητα των “fact-checkers”, των επαληθευτών γεγονότων, για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. 

«Ζούμε σε μια εποχή όπου το να πολεμάμε τα ψέματα είναι τόσο σημαντικό όσο ο Τζο Μπάιντεν το ανέφερε στην ομιλία του» για την ορκωμοσία, εξηγεί η Τρίνε Σκέι Γκράντε, πρώην πρόεδρος του κεντρώου φιλελεύθερου κόμματος Venstre και πρώην υπουργός Πολιτισμού, που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό στη Νορβηγία.

Η Γκράντε προκρίνει την υποψηφιότητα του International Fact-Checking Network (IFCN), ενός δικτύου δεκάδων ΜΜΕ και οργανισμών, μεταξύ αυτών και το Γαλλικό Πρακτορείο AFP, που έχουν ενεργή δράση στην επαλήθευση των γεγονότων.

Το IFCN, όπως αναφέρει στον ιστότοπό του, μετρά 79 πιστοποιημένους υπογράφοντες σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκτός της υπηρεσίας fact-checking του Γαλλικού Πρακτορείου, μέλη του είναι, μεταξύ άλλων, η Washington Post, η Le Monde και το Reuters.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άνοιξε η πλατφόρμα για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές-Ειδικές περιπτώσεις

Ντουμπάι: «Πλημμύρισε» από εγκλωβισμένους επιβάτες το αεροδρόμιο

Κασσελάκης κατά Αυτιά: Χουντικό το σύνθημα «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»

Πήγε στην τράπεζα με τον νεκρό θείο της ως εγγυητή για να πάρει… δάνειο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα