ΑΘΗΝΑ
02:14
|
18.04.2024
H Άνγκελα Μέρκελ διευκρίνισε ότι είναι πιθανή η συνεργασία με τη Ρωσία στη μάχη κατά του κορονοϊού, παρά τις πολιτικές διαφορές των δύο χωρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μόσχα και Βερολίνο συζητούν για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik-V, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Κίριλ Ντμίτριεφ.

Νωρίτερα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι είναι πιθανή η συνεργασία με τη Ρωσία στη μάχη κατά του κορονοϊού παρά τις πολιτικές διαφορές των δύο χωρών.

“Έχω συζητήσει με τον Ρώσο πρόεδρο. Γνωρίζουμε ότι η Ρωσία έχει το Sputnik V και έχω πει ότι αν θέλουμε να συνεργατσόυμε, το οποίο θεωρώ ότι είναι δυνατόν παρά τις σοβαρές πολιτικές διαφορές, θα μπορούσαμε να συνεργαστουμε σε ανθρωπιστικά ζητήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας” διευκρίνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, υπενθυμίζοντας ότι είχε εκφράσει την ετοιμότητα για συνεργασία σχετικά με την παραγωγή και χρήση του Sputnik V στην ΕΕ, σε συνομιλία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αναφορικά με την έγκριση του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, η Άνγκελα Μέρκελ, υπογράμμισε ότι έχει κατατεθεί αίτημα, διευκρινίζοντας ότι «πρότεινα το Ινστιτούτο μας Πολ Έρλιχ να στηρίξει τη Ρωσία στην διαδικασία με τον ΕΜΑ».

Ο διευθύνων σύμβουλος του RDIF εξέφρασε επίσης την διάθεση για συνεργασία με το παγκόσμιο πρόγραμμα του ΠΟΥ COVAX, το οποίο αφορά την παροχή εμβολίων σε αναπτυσσόμενες χώρες, ωστόσο τόνισε ότι προτεραιότητα του RDIF είναι η απευθείας αποστολή του Sputnik-V.

Τόνισε επίσης ότι η Σαουδική Αραβία που ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο ίσως γίνει κόμβος για τη διανομή του Sputnik V αλλά και του συνδυασμού του με το εμβόλιο της AstraZeneca, τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στη Βόρεια Αφρική.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Επιταχύνεται η ανέγερση χιλιάδων κατοικιών εποίκων στην Α.Ιερουσαλήμ

Πιέσεις Μπάιντεν στο Κογκρέσο για τη συνέχεια στρατιωτικής στήριξης σε Ισραήλ-Ουκρανία

Νέο χάρτη πολιτικής αποτροπής στη Μέση Ανατολή βλέπουν στο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα