ΑΘΗΝΑ
08:40
|
17.10.2021
Θέλουμε ανάλυση βασισμένη σε γεγονότα, με βάση την οποία μπορούμε να χαράξουμε πολιτική δήλωσε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος στον Λευκό Οίκο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανέθεσε στην κυβέρνησή του να ολοκληρώσει μια πλήρη αξιολόγηση του κινδύνου εγχώριας τρομοκρατίας, μετά και την επίθεση που εξαπέλυσαν στο Καπιτώλιο οι υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η αξιολόγηση αυτή θα ολοκληρωθεί από το Γραφείο της Διευθύντριας Εθνικών Πληροφοριών, σε συνεργασία με το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

«Θέλουμε μια ανάλυση βασισμένη σε γεγονότα, με βάση την οποία μπορούμε να χαράξουμε πολιτική», είπε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων η Ψάκι.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και οι διωκτικές αρχές δεν αναμένεται να δυσκολευτούν πολύ καθώς στο Διαδίκτυο συναντά κανείς πληθώρα αναλυτικών στοιχείων για τη δράση εξτρεμιστικών ακροδεξιών και ρατσιστικών οργανώσεων.

Η οργάνωση “Armed Conflict Location & Event Data Project” (γνωστή και ως ACLED) έχει ήδη χαρτογραφήσει τις μεγαλύτερες από τις οργανώσεις εσωτερικής τρομοκρατίας στις ΗΠΑ παρουσιάζοντας τον περασμένο Οκτώβριο το πόρισμα μίας εκτενούς έρευνας σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει, ως εκ τούτου, το πώς ακριβώς σκοπεύει να αντιδράσει η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γιατί η συμφωνία με τις ΗΠΑ πρέπει να αναιρεθεί

Τέξας: Πυροβολισμοί κατά αστυνομικών έξω από κλαμπ

Ρωσία: Δεκαοκτώ νεκροί από νοθευμένο αλκοόλ

Ιταλία: «Διακόσιες χιλιάδες πολίτες» πήραν μέρος στην κινητοποίησή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα