ΑΘΗΝΑ
16:38
|
23.04.2024
Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca ενημέρωσε ότι οι αρχικές παραδόσεις του εμβολίου της, που αναμένεται να εγκριθεί μέχρι το τέλος του μήνα, θα είναι μειωμένες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα εμπόδια φαίνεται να ανακύπτουν στις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιταχύνει τα προγράμματα εμβολιασμού των κρατών μελών της, καθώς σήμερα Παρασκευή η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca ενημέρωσε ότι οι αρχικές παραδόσεις του εμβολίου της, που αναμένεται να εγκριθεί μέχρι το τέλος του μήνα, θα είναι μειωμένες.

Αιτία η μείωση της παραγωγής σε μια από τις μονάδες παραγωγής του εμβολίου της εταιρείας, όπως αποκάλυψε η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία.

«Οι αρχικοί όγκοι θα είναι χαμηλότεροι από ό,τι αναμενόταν λόγω της μειωμένης παραγωγής σε ένα από τα εργοστάσια που τροφοδοτούν την ευρωπαϊκή αλυσίδα εφοδιασμού μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας σε γραπτή ανακοίνωσή του, αρνούμενος να παράσχει λεπτομέρειες.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας πρόσθεσε ωστόσο ότι «θα παραδώσουμε δεκάδες εκατομμύρια δόσεις τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τον όγκο παραγωγής», χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιος ήταν ο αρχικός στόχος.

Η ΕΕ πάντως έχει συνάψει συμφωνία με την AstraZeneca για την αγορά τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου που έχει αναπτύξει με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με option για επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε στις 12 Ιανουαρίου ότι παρέλαβε το αίτημα για την κατεπείγουσα έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca για την Covid-19 και αναμένεται να αποφασίσει εάν θα το κάνει δεκτό στις 29 του μηνός.

Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα προσκόμματα στην προσπάθεια των χωρών μελών της ΕΕ να επιταχύνουν τους εμβολιασμούς των πληθυσμών τους, καθώς τις τελευταίες ημέρες και οι εταιρείες Pfizer/BioNTech ενημέρωσαν ότι θα περιορίσουν έως και 50% τις παραδόσεις τους σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες. 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα